VM fodbold

Det siger landsholdets stjerner om den nye trøje

Schmeichel, Eriksen, Højbjerg med flere er enige i deres dom over den nye landsholdstrøje.

Denne mandag er herrelandsholdets VM-trøje blevet præsenteret.

En trøje, der ifølge producenten bag, sports- og modebrandet hummel, markerer 30-året for EM-triumfen og hylder nutidens landsholdsstjerner.

Men hvad siger stjernerne på herrelandsholdet så til den nye trøje? Det kan du læse herunder:

Kasper Schmeichel

Målmand

- Den er da meget fed. Det er ikke første gang, jeg har set den. Jeg synes, den sorte er superfed.

Hvad betyder en fodboldtrøje for en fodboldspiller?

- Nogle gange frygter man, hvad de kan finde på, men heldigvis er de begyndt at lytte en lille smule til, hvad vi gerne vil have. Men med Danmark er det jo typisk; vi har selvfølgelig rødt og hvidt at lege med, og det plejer altid at se ret godt. Nogle gange kan man godt frygte, hvad Thomas Schønnemann (hummel-medarbejder, red.) kan forestille sig. Han kan forestille sig et eller andet vanvittigt. Så må jeg lige hive ham lidt i ørerne nogle gange.

Christian Eriksen

Midtbanespiller

- Den er fed. Jeg kan også lidt lide historien med lidt tilbageblik på de gode gamle og gyldne dage.

Hvordan har du det med sådan en ny trøje? Kan man godt blive sådan lidt drengerøv omkring det?

- Ja, det synes jeg. Jeg har selv trøjer fra samtlige klubber, jeg har været i. For at huske dem til senere. Alle trøjer - landshold- og klubtrøjer - gemmer på en historie. Om det så er en ligegyldig kamp, hvor man har scoret et mål, jamen, så har trøjen en betydning.

Mikkel Damsgaard

Midtbanespiller

- Jeg tænker, at den er rigtig fin. Det er første gang, jeg ser den, men altså, den føles rigtig god at have på, så den bliver fed at spille i.

Det med at få nye trøjer fra forskellige klubber, er det noget, der betyder noget for dig?

- Ikke normalt, nej. Det betyder ikke helt vildt meget for mig. Men det er jo altid fedt at få en rigtig god trøje at have på. Og bare, at den føles rigtig fed at have på, det gør mig glad.

Der er lagt noget '92 i trøjen. Hvad betyder det for dig?

- Det er da helt vildt. Det er da en god tanke, at de måske kan sammenligne dét med noget stort for os, og det håber vi da, at vi kan genskabe. Man har jo hørt rigtig mange historier, jeg var jo ikke født dengang, men jeg har hørt historier fra min far, og hvordan det var. Så det betyder noget, at trøjen er inspireret af dengang.

Pierre-Emile Højbjerg

Midtbanespiller

- Den er fed. Jeg kan forstå, at der også er noget historie i, som også er rigtig spændende. Og så først og fremmest er det den danske landsholdstrøje. Så selvfølgelig er den rigtig fed.

Kan man bruge '92 til noget så lang tid efter?

- Der er jo noget stolthed og noget historie, som forpligter, og det er noget, man tager med sig. Når man trækker den danske landsholdstrøje over hovedet, så ved man godt, at det forpligter allerede. Så igen, jeg håber, at vi kan skabe en fantastisk historie med den her trøje, og så igen, jeg synes faktisk, at det er en fed trøje.

Kasper Dolberg

Angriber

Referencen til '92. Kan man bruge noget, der er 30 år gammelt i en ny trøje?, kan man bruge noget, der er 30 år gammelt i en ny trøje?

- Det synes jeg. Jeg synes, den er fed, meget nedtonet og meget simpel. Det kan jeg godt lide.

Jonas Wind

Angriber

- Ved første øjekast ser den retro og fed ud. Jeg kan godt lide, at der er meget rødt på og lidt striber langs ærmet. Så den ser fed ud.

Bliver man lidt en lille dreng igen, når man skal have en ny trøje?

- Ja, det synes jeg. Jeg synes altid, det er dejligt at få nyt tøj og føle sig godt tilpas i det. En ny og fed trøje, som det er denne gang, det er altid noget, der personligt giver noget ekstra, når man trækker den over hovedet.

Andreas Skov Olsen

Midtbanespiller

- Mit første skud er, at den er superfed. Den er rød og rød, så jeg er fan af den.

Bliver man en lille drengerøv igen, når man får en ny trøje?

- Det gør man vel lidt. Det er altid fedt at spille i en ny trøje og se, hvad den kan, og hvad den kan give til holdet. Så det har jo også lidt en betydning for, hvordan vi går rundt og ser ud som hold, og om fansene også kan lide den og er interesseret i den. Så den er rigtig fed, og jeg føler mig godt tilpas i den.

Betyder det noget, at man står i tunnelen, kigger på modstanderne og tænker 'okay, vi ser bedre ud end dem'?

- Ja, og hvis man kan se frisk og parat ud i den, kan det være, at de frygter en lidt mere. Og indtil videre synes jeg, at den står skarpt på os.

Holder '92-referencen her 30 år efter?

- Det var et stort år, og hvis vi kan få noget af det, ville det ikke være helt dumt.