Nations League

Dansker overrasket af ny klub: - Man har ikke begreb om, hvor stor den er

Alexander Bah håber på, at han med sine præstationer i Benfica kan bide sig fast på det danske landshold.

Han har været i HB Køge, SønderjyskE og Slavia Prag.

Og siden sommeren har han været i portugisiske Benfica, Alexander Bah. Fodboldfans vil vide, at det er en noget større adresse end de fire tidligere klubber.

Men selvom det Benfica betragtes som en europæisk storklub, er størrelsen alligevel kommet bag på den 24-årige dansker.

- Jeg bliver stadig overrasket. Det er en vild klub.

- Jeg tror ikke, at folk begriber, hvor stor en størrelse klub det er, før man er dernede og se en fodboldkamp, siger Alexander Bah til TV 2 SPORT.

Alexander Bah var i begyndelsen af august med til at slå FC Midtjylland ud af Champions League-kvalifikationen, hvor den portugisiske storklub vandt med samlet 7-2.

- Jeg tror, der er mange, der godt kunne fornemme, hvor godt et hold vi egentlig er, da vi spillede mod FC Midtjylland. Jeg tror, man skal være der, og man skal opleve fansene og klubben for at finde ud af, hvor stort det egentlig er, siger Alexander Bah.

Danskeren har i sin første tid i klubben nydt stor succes. Han får spilletid i stort set alle kampe, og for en uge siden spillede han fuld tid mod Juventus i Champions League.

Klubskifte er gået under radaren

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun er dybt imponeret over, at Bah i løbet af så kort tid har formået at spille sig til en plads på holdet.

- Jeg har en følelse af, at det klubskifte er gået en anelse under radaren. Han må efterhånden være en udfordrer på højre back på landsholdet, selvom den position er voldsomt godt besat. Hvis man spiller kontinuerligt for Benfica, er man også en kandidat til landsholdet.

Anerkendelsen glæder Alexander Bah, men det, der i virkeligheden betyder noget, er de tilbagemeldinger han får fra klubben.

- Det er rart, at der er nogen, der følger med. Jeg får anerkendelse af min træner og vores fans, når jeg skal det, og jeg får kritik, når jeg skal have det. Jeg kan ikke gøre meget ved det. Jeg forsøger bare at være den bedste udgave af mig selv, siger Bah.

I alt har Alexander Bah spillet 11 kampe for Benfica, og samtlige gange er han gået fra banen som vinder. Tre gange har han lagt op til et mål.

Vil vise sig frem på landsholdet

Nu er den talentfulde højre back så udtaget til landsholdets to kommende kampe mod Kroatien og Frankrig.

Her håber han at kunne vise sig frem, så han også vil være med på listen, når Kasper Hjulmand om mindre end to måneder skal udtage Danmarks trup til VM i Qatar.

- Man håber altid på at kunne spille hele tiden. Det er svært at sige, hvad jeg har af forventninger, for vi er inde i en rigtig god periode, og de spillere, der spiller på min position - bare generelt dem, der spiller - gør det megagodt.

- Hvis jeg er heldig nok til at komme ind eller at starte inde, må jeg også bare gøre det godt der.

Alexander Bah har tidligere spillet én kamp for det danske A-landshold. Det skete i en træningskamp mod Sverige i 2020, hvor holdet var hårdt ramt af coronavirus. Derudover har han siddet på bænken to gange.