FCK fyrer Jess Thorup – ny cheftræner er på plads

Efter en skidt indledning på sæsonen har FCK valgt at afbryde samarbejdet med cheftræner Jess Thorup.

Utilfredsstillende resultater har kostet Jess Thorup jobbet i FC København.

Det meddeler klubben tirsdag eftermiddag.

- Vi har desværre ikke set den udvikling og stabilitet i holdets spil i denne sæson, som FCK bør og skal stå for, og derfor stopper vi samarbejdet med Jess Thorup i dag, udtaler bestyrelsesformand Allan L. Agerholm til klubbens hjemmeside.

FC København sender samtidig en stor tak til træneren for "et forbilledligt samarbejde".

- Ikke mindst i forbindelse med den store transformation, som FCK har været igennem de seneste par år, hvor det samtidig alligevel er lykkedes at lande et dansk mesterskab og den første kvalifikation til UEFA Champions League-gruppespil siden 2016. Vi ønsker Jess alt det bedste i hans videre karriere.

Ny cheftræner på plads

Jacob Neestrup, der var assistenttræner under Thorup, er ny cheftræner for mesterholdet, hvor han har fået kontrakt til sommeren 2026. Med sine 34 år bliver Neestrup den yngste cheftræner i FCK's historie.

- Vi har i Jacob Neestrup en meget kompetent træner, som indgående kender klubben. Vi ser i Jacob en yderst kvalificeret toptræner, som kan få os ud af den svære spillemæssige periode, som klubben har været igennem i denne sæson, siger Allan L. Agerholm.

Jacob Neestrup har tidligere været cheftræner for Viborg FF og har fået sin træneruddannelse i FCK. Han blev assistenttræner i hovedstadsklubben i januar 2021.

Af FCK's første ti kampe er seks blevet tabt, hvilket er langt fra det niveau, som klubben normalt præsterer på.

Thorup kom til FCK i november 2020 og nåede at stå i spidsen for holdet i 88 kampe. Det blev også til et dansk mesterskab i sidste sæson.