Fodbold

FCK’s nye træner vendte hjem, selvom han havde stor succes hos rivalerne

34-årige Jacob Neestrup er FC Københavns nye cheftræner, og flere vurderer, at han er et stort trænertalent.

Han har enten stået ved siden af eller bagved Jess Thorup, når spillerne fra FC København har tørnet ud på grønsværen.

Men nu er det slut. Jacob Neestrup, der var assistenttræner under Thorup, har nemlig overtaget tøjlerne i hovedstadsklubben, efter cheftræneren blev fyret tirsdag eftermiddag efter dårlige resultater.

Dermed skriver Neestrup sig ind i rækken af FCK-trænere, hvor han bliver den yngste træner, der nogensinde har stået i spidsen for klubben, da han er yngre end tidligere trænere som Kim Brink og Ståle Solbakken var.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo er det et bevis på, at han er et stort talent.

- Han har ikke den store erfaring fra den helt store scene, men han er et kæmpe trænertalent, og FCK tror meget på ham, siger fodboldeksperten.

Jacob Neestrup har fået hele sin træneropvækst i FC København, men havde en afstikker til Viborg, hvor han fik stor succes.

En skadespræget karriere

Neestrup startede dog selv med at være aktiv fodboldspiller og nåede at få kampe for FCK’s førstehold i 2006, inden han blev skadet. Han vendte dog tilbage i 2007, hvor han fik sin ligadebut. Men igen satte skader en stopper for spilletiden, og derfor blev det kun til få kampe for hovedstadsklubben.

Han forsøgte sig senere i både norske Stavanger IF, islandske FH Hafnarfjördur og Fremad Amager. Sidstnævnte blev dog hans sidste klub i karrieren, da skader tvang ham til at stoppe som 23-årig.

Det er noget særligt for mig, da FCK er en klub, der har fyldt meget i hele mit liv

Jacob Neestrup

Derefter fortsatte han i FC København, hvor han fik en ny metier i trænergerningen, hvor han arbejdede sig op igennem ungdomsrækkerne, og i 2018 blev han assistent for FCK’s førstehold under Ståle Solbakken.

Det var dog ikke kun i FCK, at de så en stor stjerne i Neestrup. Det gjorde de også 270 kilometer derfra i Viborg, hvor de hungrede efter en ny cheftræner i 2019.

Jacob Neestrup blev hentet ind, mens Jesper Fredberg fik posten som sportschef for de grønblusede nogenlunde samme tid. Og der var Neestrup med til at forandre den jyske klub.

- Vi havde et rigtig godt samarbejde i Viborg. Han er en dygtig træner, der hurtig faldt til i klubben og havde en klar idé om, hvad han ville ude på banen og samtidig kunne kommunikere det. Han faldt godt ind i det miljø, vi ville skabe derude. Det var et rigtig, rigtig godt samarbejde, forklarer Jesper Fredberg til TV 2 SPORT.

- Han var med til at ruske lidt op i det hele, da vi blev ansat. Han kom med en fodboldfaglighed, der var rigtig stærk på banen og var en dygtig kommunikatør.

Forlod Viborg et godt sted

Jacob Neestrup nåede dog kun at få 52 kampe i spidsen for Viborg, da en tilværelse tættere på den nærmeste familie trak i København, da hans egen også blev større.

Derfor vendte han 1. januar 2021 tilbage sit tidligere job som FCK-assistent.

- Han forlod os et godt sted. Vi var i position til at rykke op i Superligaen, og det fik vi også kørt igennem efterfølgende. Han var med til at skubbe til en masse rammer, og det var en rigtig spændende tid, siger Fredberg.

Giver FCK ham de bedste forhold, er jeg ikke i tvivl om, at de står med et rigtig, rigtig stort trænertalent

Jesper Fredberg, sportschef i Viborg FF

Sportschefen i Viborg FF har kun stor respekt for, at Neestrup valgte at prioritere familien over fodbolden, selvom det hele spillede, og succesen var stor i Jylland.

- Han er en god fodboldtræner, er god til at kommunikere og er et rigtig godt menneske. Det er vigtigt for ham, at han kan være den bedste version af sig selv, og det krævede, at de kom tættere på familien. Det kan man kun have respekt for.

- Specielt at tage over efter Jess

Efter at have været en del af Thorups trænerteam siden 2021, er det nu ham selv, der skal stå forrest som sin hjerteklub.

For Jacob Neestrup er opgaven som cheftræner for FC København en stor og spændende udfordring, og han er ”stolt og beæret over,” at klubben har peget på ham.

- Det er noget særligt for mig, da FCK er en klub, der har fyldt meget i hele mit liv. Det er også en speciel situation, at jeg skal tage over efter Jess, som jeg har haft et tæt og godt samarbejde med, og som jeg har stor respekt for, siger Jacob Neestrup til klubbens hjemmeside.

Viborgs Jesper Fredberg håber, at FC København vil lave et godt setup og team omkring Neestrup. For det skal til, hvis det 34-årige trænertalent skal lykkes.

- Det er ikke sådan, at Jacob kan gå ind og løse det hele med et trylleslag. Men jeg er ikke nervøs for, at Jacob skal stille sig forrest – heller ikke selvom det er FC København. Han er en københavnerdreng, og det er hans klub, så det betyder meget for ham. Der er ingen tvivl om, at det er han klar til.

- Giver FCK ham de bedste forhold, er jeg ikke i tvivl om, at de står med et rigtig, rigtig stort trænertalent, som både kan udvikle sig selv og klubben, siger Fredberg.

Jacob Neestrups første kamp i spidsen for FCK bliver hjemmekampen mod AGF 2. oktober.

3F Superligaen

3F Superligaen
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
11710522913+1635
2179532516+932
3178362820+827
4177372725+224
5176652325-224
6176652326-324