På ét punkt skal Danmark passe på i vitalt brag

Kasper Hjulmand ser frem mod kampen mod Kroatien og løfter lidt af sløret for, hvilke fælder Danmark ikke må falde i.

Det danske herrelandshold i fodbold har lige nu skæbnen i egne hænder.

Med en sejr over Kroatien torsdag vil Danmark således sikre sig førstepladsen i Nations League-gruppen og en spændende Final4-deltagelse i juni næste år, og det er dét, landsholdet går benhårdt efter.

- Vi kan vinde gruppen, hvilket vil være fantastisk for dansk fodbold. Vi havde muligheden i Belgien for to år siden, og nu har vi så den her gruppe og har en mulighed igen. Og den skal vi gribe denne gang, siger landstræner Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

Danmark har vundet tre ud af de fire første kampe, og den ene kamp, de ikke vandt, var mod netop Kroatien, da de i juni gæstede Parken.

Her blev det til et 0-1-nederlag efter en kamp, hvor Hjulmands tropper i særdeleshed var udfordret efter pausen.

Svært at lægge pres på Kroatien

Derfor bliver da heller nemt at vinde i Zagreb, fastslår Kasper Hjulmand, der roser det kroatiske landshold, hvor Real Madrid-stjernen Luka Modrić er omdrejningspunktet.

- Kroatien er måske et af de allerbedste landshold i den første del af spillet. De har så stærk en midtbane, de har så stærke stoppere og backer - også på bolden. De bruger rigtig mange spillere til at bygge spillet op.

- Vi fik det at føle i Parken, hvor vi havde bolden i 1. halvleg og var dominerende, men så satte de sig på spillet. Da de så fik det dér pismål til 1-0 på et hjørnespark, skulle vi løbe efter dem og forsøge at få fat i bolden. Og det er enormt svært at få lagt det pres på dem, fordi de bruger så mange i den del af spillet.

- Da vi gik op på dem, og de tiltrak pres, så spillede de bolden bag os. De blev ikke rigtig farlige på det, men det var svært at komme ind på dem og få fat i bolden, siger Hjulmand og kommer dernæst ind på, hvad Danmark for alt i verden skal undgå i kampen i Zagreb:

Danmark må ikke gøre sig sårbare

Oplevelsen fra Parken i juni sidder fortsat i erindringen hos Kasper Hjulmand, og hvis de skal undgå at falde i samme fælde i Zagreb torsdag aften, kræver det tålmodighed og klogskab i det danske presspil.

- Det bliver en kamp om bolden og momentum i nogle minutter ad gangen, fordi det er utopi at tro, at man bare kan presse dem hele tiden, fordi de er så dygtige, som de er centralt på banen.

- Vi skal huske på, at vi kan begynde kampen med at have tålmodighed. Vi skal nok få skabt nogle chancer, og vi skal passe på med ikke at lade os lokke frem på tidspunkter, hvor vi kan åbne os bagtil. Så det bliver en svær kamp på en svær bane, lyder det fra landstræneren.

Skulle det danske landshold tabe returkampen mod Kroatien, er ikke alene en sejr over Frankrig i Parken søndag påkrævet, for at det kan blive til dansk gruppesejr. Østrig skal også tage point fra Kroatien i Wien.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44