VM fodbold

Store kanoner skal dække herrelandsholdet for TV 2

Imens Jonas Hebo Goldmann hele tiden har været en del af TV 2 SPORTs fodbolddækning, er David Nielsen og Bo Henriksen to nye tilføjelser.

Når VM i fodbold sparkes i gang om to måneder i Qatar, bliver det med et slagkraftigt hold af fodboldeksperter i TV 2s VM-studie.

Holdet tæller i forvejen navne som Kenneth Perez og Mads Junker, og nu er der aftaler på plads med flere store navne i form af den tidligere AGF-træner David Nielsen og tidligere FCM-træner Bo Henriksen, der før har arbejdet som fodboldekspert.

Han har en fantastisk fodboldforstand, samtidig med at han er en dygtig formidler

Fodboldredaktør Carsten Werge om Jonas Hebo Goldmann

Efter TV 2 og Brian Laudrup har stoppet samarbejdet, har man genovervejet opsætningen og dækningen omkring herrelandsholdet, forklarer TV 2 SPORTs fodboldredaktør Carsten Werge. Også redaktionens nuværende fodboldekspert Jonas Hebo Goldmann knyttes mere fast til landsholdsdækningen.

- Overordnet set har vi besluttet, at vi kommer til at variere lidt og bytte rundt mellem tre stærke personligheder omkring Danmarks kampe, men også til VM generelt. Det betyder, at Kenneth Perez og Mads Junker bliver faste elementer, mens de andre løbende skifter rundt, forklarer Carsten Werge og tilføjer:

- For os har det primære ikke været at få en person ind med +100 landskampe på CV'et. Vi er selvfølgelig stadig ærgerlige over, at Brian Laudrup ikke bliver en del af dækningen, men hver gang en dør lukker, åbner der sig også en ny mulighed. For os er det vigtigste, at vores eksperter har personlighed, siger hvad de mener og supplerer hinanden.

Unge Hebo kastes for løverne

Til at starte med bliver det Jonas Hebo Goldmann, der indtager fodboldstudiet, når Danmark på torsdag møder Kroatien på udebane i Nations League.

Fodboldredaktør Carsten Werge ser frem til, at danskerne nu får endnu større glæde af Hebos kompetencer.

- Jonas er en fyr, som vi har haft store fornøjelse af at følge udviklingen på i lang tid. Han er simpelthen fremragende, og vi tøver ikke med at smide ham ind i et studie omkring Danmark. Han har en fantastisk fodboldforstand, samtidig med at han er en dygtig formidler og har stor kærlighed til spillet, siger Carsten Werge.

David Nielsen vender tilbage

Efter fem år i spidsen for Superliga-klubben AGF blev David Nielsen fyret efter sidste sæson i midten af maj.

Nu får den karismatiske træner så igen en rolle i fodboldverdenen, men denne gang bliver det altså som formidler på TV-skærmen.

- David er jo kendt som en skarp og holdningsbetonet fyr, der har så meget profil, at vi selvfølgelig har været nødt til at tage ham ind omkring holdet, siger Carsten Werge.

Glæder sig til at få svar

David Nielsen kommer første gang i aktion, når Danmark søndag tager imod Frankrig på hjemmebane i Parken, og han kan næsten ikke vente med at komme i gang.

- Jeg har taget en timeout efter min afsked med AGF, og nu er batterierne ladet fuldt op. VM-slutrunden er i min bog den største idrætsbegivenhed, der findes. Vi taler om verdens bedste fodboldspillere, der er samlet for at skrive historie. TV 2 har en ambition om at levere en levende og begavet dækning af slutrunden, og jeg ser frem til at være en del af holdet, siger David Nielsen.

Den tidligere AGF-træner lægger heller ikke skjul på, at han har store forventninger til det danske landshold.

- Der er en fin linje mellem at være lalleglad og optimist. Vi får et fingerpeg om holdets aktuelle styrke i denne uge. Hvor langt er Simon Kjær? Hvad med Kasper Schmeichel? Kampene mod Kroatien og Frankrig vil besvare mange spændende spørgsmål.

Bo Henriksen

Og sidst, men ikke mindst: Bo Henriksen vender tilbage til skærmen.

De seneste år har han både haft roller som fodboldtræner og fodboldekspert. Nu er han tilbage i rollen som sidstnævnte, og han bliver en del af dækningen, når Danmark spiller første VM-kamp i Qatar.

- Bo Henriksen har så meget TV-tække og erfaring i at lave fjernsyn, at han bliver en gave til vores samlede hold. Han kan noget, de andre ikke kan med sin humor, afslappethed og viden, siger Carsten Werge og slår fast, at aftalen med Bo Henriksen i øvrigt har været på plads i lang tid.