Nations League

Stort millionbeløb er ikke eneste gulerod for Danmark i Nations League

Danmark kan allerede vinde sin Nations League-gruppe på torsdag.

Der er mange penge på spil i Nations League. Andre ting bør også motivere Danmarks herrelandshold til at gå benhårdt efter at vinde sin Nations League-gruppe i denne uge.

Kasper Hjulmands udvalgte har spillet sig til en position, hvor de forud for de to afgørende kampe selv kan afgøre tingene. Allerede på torsdag kan de sikre sig gruppesejren, og der er ingen grund til at negligere betydningen af dette. Se bare her:

Mange millioner på spil

Det er ikke kun æren, holdene spiller for i Nations League. Det er også en turnering med store pengepræmier. Gruppevindere er sikre på at tage 52 millioner kroner med hjem.

Sådan fordeles pengene til de fire lande i Nations League Finals:

  • Vinder: 78 millioner kroner
  • Andenplads: 66,9 millioner kroner
  • Tredjeplads: 59,5 millioner kroner
  • Fjerdeplads: 52 millioner kroner

 

Store kampe i vente

Ved en gruppesejr er Danmark garanteret spændende kampe til næste sommer, hvor de vil være en del af Nations League Finals. Her kæmper de om den samlede sejr mod de tre andre gruppevindere.

Turneringen finder sted den 14. til 18. juni, og lokationen er endnu ikke bestemt. Det er dog mest sandsynligt, at det tilfalder vinderen af gruppe 4, som indeholder Holland, Belgien, Polen og Wales, der alle har søgt om værtskabet. Wales kan ikke vinde gruppen.

Modstandere som Spanien (eller Portugal), Tyskland (eller Ungarn, Italien) og Holland (eller Belgien) ser sandsynligt ud.

Første trofæ i 27 år

Danmarks sejr i FIFA Confederations Cup i 1995 er seneste gang, et dansk fodboldlandshold har løftet et trofæ. Det skete efter en 2-0-sejr over Argentina i finalen.

Vinder de gruppen, har de mulighed for at løfte et nyt trofæ den 18. juni i 2023.

Danmarks scenarier
  • Danmark kan gøre kort proces og allerede sikre sig gruppesejren på torsdag. Det kræver en sejr over Kroatien i Zagreb.
  • Uafgjort i Zagreb betyder, at Danmark fortsat selv kan afgøre det med en sejr i Parken over Frankrig. Vinder Danmark ikke over Frankrig, skal Østrig tage point fra Kroatien.
  • Taber Danmark i Zagreb, kræver det en sejr over Frankrig i Parken og hjælp fra Østrig, der møder Kroatien.

Se stillingen i Danmarks gruppe her

Større chance for EM-kval

Foruden ære, selvtillid og økonomi følger der også nogle ekstra fordele med en god afslutning på Nations League:

  • Danmark er sikret at blive topseedet til lodtrækningen til EM-kvalifikationen, hvis de henter et enkelt point i sine to sidste Nations League-kampe (kilde: UEFA Ranglister & Koefficientpoint)
  • Hvis de vinder gruppen, havner Danmark i en femholdspulje frem for en seksholdspulje med en mikroputnation, fordi de skal spille store kampe i Nations League Finals på datoer, hvor resten skal spille EM-kvalifikation
  • Derudover får Danmark en ekstra chance for EM-kvalifikation, hvis de misser muligheden i deres gruppe

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44