Nations League

I dag kan Danmark skrive historie og sikre sig stor fordel

Danmark kan få en fordel i EM-kvalifikationen, hvis de vinder over Kroatien.

Hvis nogen skulle være i tvivl, er Danmarks fodboldherrer taget til Kroatien med én ting for øje:

Tre point.

For dansk fodbold kan vi skrive historie

Simon Kjær, fodboldspiller

Det slog landstræner Kasper Hjulmand fast, da han mødte pressen en sidste gang forud for torsdagens Nations League-opgør på Maksimir Stadion i den kroatiske hovedstad, Zagreb.

- Det er en stor kamp for os, sagde han bestemt.

For hvis Danmark trækker sig ud af kampen med en sejr, er det samtidig ensbetydende med, at de har vundet Nations League-gruppen og spillet sig i turneringens Final4.

Landsholdsanfører Simon Kjær, der torsdag gør comeback på nationalmandskabet efter en længere skadespause, er ikke i tvivl om, hvad en gruppesejr vil have af betydning.

- Det vil være stort. For dansk fodbold kan vi skrive historie. Vi kan vinde gruppen. Vi har muligheden for at vinde noget igen, og hele fundamentet for os er vel at kunne vinde, siger 33-årige Kjær.

Danmark har aldrig tidligere været i Final4 i Nations League. Det skal retfærdigvis siges, at vi blot er i gang med formatets tredje udgave.

Jagter stor fordel i EM-kvalifikationen

I den første udgave vandt danskerne gruppen i det næstbedste lag og rykkede op i det bedste, hvor de i første forsøg blev nummer to efter Belgien.

Nu kan de så få muligheden for at gå hele vejen. Hvis de formår at kvalificere sig til Final4, vil det samtidig give Danmark den klare fordel, at de vil være seedet i øverste seedningslag til kvalifikationen til EM 2024, ligesom de vil havne i en pulje med kun fem hold.

En mulighed, der ikke må underkendes, siger Kasper Hjulmand.

- Det har stor betydning. Alle trin, vi tager i forhold til at lave resultater, har altid en positiv indvirkning.

- Det hele er en del af en positiv spiral, som vi skal fortsætte med. Vi skal hele tiden tage skridt hen imod det, vi gerne vil. Hver kamp, alle store resultater hjælper os - også på den lange bane, siger landstræneren.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44

Torsdagens kamp i Zagreb bliver et opgør mellem nummer et og to. Mens Danmark med en sejr kan vinde gruppen, kan kroaterne overtage førstepladsen, hvis de tager alle tre point. De kan dog ikke sikre sig gruppesejren.

"En fed kamp mellem to små giganter"

Kasper Hjulmand glæder sig til kampen mod en modstander, som han kalder for "en af verdens bedste på visse områder".

- Det er et rigtig godt kroatisk hold. Jeg er meget imponeret over kroatisk fodbold - og sport generelt i Kroatien. Jeg synes, der er mange sammenligninger (mellem Danmark og Kroatien, red.). Fem millioner og fire millioner mennesker. At være i stand til at konkurrere i mange sportsgrene er fantastisk at se. Der bliver en fed kamp mellem to små giganter, siger Hjulmand.

I Danmark er indbyggertallet på 5,8 millioner, mens det i Kroatien er på 4,1 millioner.

De to nationer har de seneste år markeret sig på den internationale fodboldscene. I 2018 nåede Kroatien VM-finalen, mens Danmark sidste år spillede semifinale ved EM.