Rasmus Højlund.
Nations League

- Jeg lærer af Haaland og har været stor fan af Bendtner

Med billeder fortæller de personer på og omkring det danske herrelandshold om dagligdagen, mens de er samlet.

Landsholdsspilleren Rasmus Højlund har fået et hurtigere gennembrud end de fleste.

Ud fra syv billeder fortæller han om sin kometkarriere, om hvordan det er at være udtaget til landsholdet for første gang og om sine største inspirationskilder som fodboldspiller.

Som dreng stod jeg og så træningerne – nu er jeg en del af det

Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Kæmpestort. Jeg har altid haft som mål, fra jeg var helt lille, at komme på landsholdet.

Jeg har stået i Helsingør som dreng og set træningerne, fik autografer på mine trøjer og fik taget billeder. Og nu er jeg en del af det - og det er jeg stolt over.

- Glæd dig. Det er pissefedt, sagde Mæhle til mig

Det er en god gruppe. Dejligt at være blandt dansktalende efter en periode med nye sprog i Østrig og Italien. Jeg kender nogle af de andre fra tidligere, men fedt at Joakim (Mæhle, red.) også er her.

Han har været en god støtte i Atalanta og har fortalt om dét at være i landsholdsgruppen. Han har understreget, at jeg bare skulle glæde mig til det, og at det er pissefedt at være med i det her – og det har han ret i.

Det er en god samling og en god stab, så det har været let at komme ind i truppen.

Selvfølgelig drømmer jeg om VM

Forhåbentlig kan vi vinde Nations League-gruppen, og at jeg kan få nogle minutter og vise mig frem, så jeg kan komme endnu tættere på truppen. Og selvfølgelig drømmer jeg om VM.

Det første, jeg vil gøre efter en forhåbentlig debut, er at ringe til mine forældre, så til mine brødre og min kæreste. De er så tæt på mig, at jeg skal kontakte dem først. De følger mig, bakker mig op, og de betyder så meget for mig.

Jeg ved, hvad jeg kan

Jeg har en naturlig selvtillid og er bevidst om, hvad jeg kan. Jeg gemmer mig ikke, for jeg vil gerne vise mine kompetencer. Jeg er helt nede på jorden og klar på de udfordringer, der hele tiden kommer.

En mavepuster startede projekt 'Rasmus Højlund'

Jeg fik lidt af en mavepuster, da der kom en angrebsrokade i FCK sidste vinter.

Heldigvis kom jeg så et sted hen, hvor de troede 120 procent på mig og projektet 'Rasmus Højlund'. Det lykkedes så i Sturm Graz. Det var spændende for mig, og lige siden har jeg bygget på. Og nu altså i Atalanta.

Jeg har en fornemmelse af, at Hjulmand tror på mig

Hjulmand trak mig til side ude på træningsbanen, kort efter jeg var ankommet.

Han fortalte, hvordan han ville bruge mig, hvordan jeg hele tiden skulle udfordre stopperne – også bag dem. At jeg skulle nyde dét at være i landsholdstruppen og fortsætte med mit gå-på-mod.

Han tror virkelig på mig.

Jeg lærer af Haaland – og har været stor fan af Bendtner

Cristiano Ronaldo er i bund og grund min favoritspiller, men skal jeg kigge på nogle, der i spillestil minder mere om mig, så er det den store oppe fra, Norge Erling Haaland. Han kan bare så mange gode ting.

Jeg kigger meget på, hvordan han spiller fodbold. Vi har lidt af det samme i os, selvom han er i en anden klasse. Men ham kan jeg lære meget af.

Tager vi de hjemlige spillere, så er jeg så ung, at mine favoritter er blandt dem, der spiller nu - og som jeg nu er sammen med.

Christian Eriksen har længe været et stort navn – også internationalt –, og ham har jeg virkelig fulgt og beundret. Også Andreas Cornelius med sin tid i FC København og hele hans historie.

Som dreng var jeg stor fan af Nicklas Bendtner og fulgte ham tæt til træningerne i Helsingør. Jeg har et billede af ham, mig og Stephan Andersen (tidligere FCK-målmand, red.). Det er et fedt minde.