Fodbold

Kjær er tilbage stærkere end før, viser tal

Den danske landsholdsanfører spillede senest for Danmark i november sidste år.

Simon Kjær er tilbage fra en alvorlig korsbåndsskade. Og det er for fuld styrke.

- Jeg føler, at jeg er, hvor jeg skal være. Jeg har hele tiden bygget på, fortæller Kjær forud for Nations League-kampene mod Kroatien og Frankrig.

Den danske forsvarsgeneral blev skadet 1. december 2021 og var siden ude resten af den seneste sæson.

33-årige Kjær fik sit Serie A-comeback for AC Milan i slutningen af august, og selvom det siden er blevet til begrænset spilletid, er danskerens fysik ikke under det normale niveau. Tværtimod.

- Alle mine tal er, som de skal være - også bedre, end da jeg blev skadet. Rent fysisk ved jeg, at jeg er bedre, end jeg var tidligere.

Timingen sidder i skabet

Simon Kjær var ikke kampdygtig i begyndelsen af sommeren, men han trænede delvist med landsholdet, da der var Nations League på programmet i juni.

Normalt ligger mesterskabsslutrunder i juni og juli, men i år bliver VM afholdt i november, og det har betydet meget for skadens timing.

- Jeg var godt klar over, da det skete, at der ikke lå et VM den sommer, så det var positivt.

Kjærs genoptræning er generelt gået gnidningsfrit, og det har været vigtigt for tidshorisonten.

- Der skulle ikke komme mange bump på vejen, før jeg blev presset på tiden, fortæller han.

En lærerig proces

Simon Kjær har kæmpet sig tilbage fra en alvorlig skade, og trods en svær periode har de ni måneder på sidelinjen også bragt gode ting med sig.

- Det har været spændende, og det har været sindssygt lærerigt på rigtig, rigtig mange punkter. Både mentalt og i forhold til kroppen.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have været foruden skaden, men det har været lærerigt. Jeg har arbejdet utrolig hårdt og dedikeret på at komme tilbage i bedst mulige konditioner.

Kjær var senest i aktion for Danmark i VM-kvalifikationskampen mod Skotland 15. november 2021. Han kan få sit landsholdscomeback, når Danmark torsdag møder Kroatien.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44