Fodbold

15 spillere dropper landsholdet i protest mod landstræner

Trods protester fra spillerne bakker det spanske fodboldforbund op om landstræner Jorge Vilda.

Det spanske kvindelandshold i fodbold er i stor krise, efter at 15 spillere i en e-mail til det spanske fodboldforbund har skrevet, at de ikke vil spille for landsholdet, så længe Jorge Vilda er landstræner.

Det oplyser det spanske fodboldforbund, RFEF, torsdag.

Lokale medier skriver, at kvindelandsholdet var præget af kaos i sidste måned, hvor spillere var på grænsen til at stoppe, hvis ikke træneren blev fyret.

- RFEF kan bekræfte, at vi i løbet af dagen har modtaget 15 e-mails fra 15 spillere på kvindelandsholdet, hvor de siger, at den nuværende situation i høj grad påvirker deres følelsesmæssige tilstand og deres sundhed, og at "så længe det ikke laves om", vil de stoppe på landsholdet, lyder det fra det spanske fodboldforbund i en udtalelse.

- RFEF kommer ikke til at lade spillerne sætte spørgsmålstegn ved, om landstræneren og hans trænerstab skal fortsætte, da de ikke har magt til at træffe den slags beslutninger.

Overtrædelse kan medføre flere års diskvalifikation

Fodboldforbundet siger videre, at det ses som en meget alvorlig overtrædelse, der kan medføre sanktioner på to og fem års diskvalifikation, hvis man ikke honorerer en indkaldelse til landsholdet.

Ifølge kilder tæt på sagen er spillerne utilfredse med den måde, som træneren håndterer skader, atmosfæren i omklædningsrummet, trænerens holdudtagelse og træningerne.

Det spanske fodboldforbund, der ikke oplyser, hvilke 15 spillere der er tale om, siger, at det støtter landstræneren til fulde.

Forbundet siger også, at spillerne kan vende tilbage til holdet, hvis de "indser, at de har begået en fejl og beder om tilgivelse".

Ved EM i fodbold denne sommer blev spanierne slået ud i kvartfinalen af England, der endte med at vinde turneringen.