Fodbold

Anfører blåstempler den kamp, ekspert kalder horribel

U21-landsholdets anfører Mads Hermansen er fint tilfreds, selvom Danmark tabte 2-1 i den første af to EM-kvalkampe.

Både resultatet og spillet kunne have været bedre, men det var alligevel ikke så ringe, at det ødelagde Mads Hermansens humør fredag aften.

Efter 2-1-nederlaget til Kroatien i den første af to kvalkampe til U21-EM var han mest træt af kampens første del. Her scorede kroaterne to gange.

- Det var passivt. Jeg synes egentlig, vi var okay i vores restforsvarsspil, men Ross var uheldig at glide, og de var kyniske, siger målmanden og tilføjer:

- Jeg synes ellers, vi spiller en rigtig fin kamp. Vi mangler bare at putte den sidste ind. Det var ærgerligt – men ikke det værste resultat, selvom vi taber.

I EM-kvalifikationen spilles de afgørende kampe bedst over to kampe. Holdene mødes igen i Vejle den 27. september.

- Jeg synes egentlig, vi er det bedste hold. Og jeg tror også vi vinder, hvis vi spiller sådan her på tirsdag.

TV 2-eksperternes dom: Horribelt

Efter kampen tror TV 2 SPORTs fodboldeksperter også, at Danmark kan spille sig videre. Men de er knap så positive, hvad fredagens præstation angår.

Mads Junker: - Jeg synes, de har spillet en horribel fodboldkamp i dag. Langt, langt under niveau. Men jeg er glad for, kroaterne fremstod på samme niveau. Danmark kommer hjem med et resultat, som de ikke har fortjent. Det var skidt over hele kampen, som jeg så det. Det var dog bedre i anden halvleg, hvor Kroatien holdt op med at spille.

Martin Mikkelsen: - Det er paradoksalt, at selvom Danmark var dårlige, så var de det bedste hold. Jeg synes, Kroatien var middelmådige. Hvis de mødes ti gange på neutrale bane, så tror jeg trods dagens kamp, at Danmark vil vinde flest gange.

Peter Graulund: - Mulighederne er der bestemt for avancement på tirsdag. Der er nogle af de her danske spillere, der har X-faktor. O'Riley, Kjærgaard, Isaksen kan afgøre fodboldkampe, og de spillede under vanlig standard i dag.