Nations League

Danskerne taler om 'pismål' – eksperter forstår dem ikke

Danmark tabte torsdag 1-2 til Kroatien i Nations League. Begge kroatiske scoringer er kilde til ærgrelse i den danske landsholdslejr.

- Så får de nogle pismål, lød det fra Simon Kjær lige efter kampen.

- De får endnu et pismål på en standardsituation, som de også fik i Parken, sagde Kasper Hjulmand nogle minutter senere.

Det er selvfølgelig altid ærgerligt at lukke mål ind, men i den danske lejr ærgrer de sig meget over begge Kroatiens scoringer torsdag aften. Måske skulle de hellere anerkende kroaternes styrke, mener TV 2 SPORTs fodboldeksperter. Dem vender vi tilbage til.

Først skal vi lige høre Simon Kjær og Kasper Hjulmand, hvad der var galt med scoringerne:

- Det første var der ikke hjørnespark på. Men det er, hvad der sker i fodbold. Ved nummer to spiller de trekant og viser noget af det, de kan med kuglen, siger Simon Kjær til TV 2 SPORT.

Undervejs i kampen brokkede han sig højlydt over, at Kroatien fik tilkendt det hjørnespark, der endte med at føre til åbningsmålet.

Men efterfølgende er landstræner Hjulmand mere irriteret over dét, der skete efter Christian Eriksens smukke udligning. Eller rettere: Utilfreds med det, der ikke skete.

- Det står på side et, at der lukker man til. De næste tre-fire minutter er alert, og det er vigtigt, at der bliver lukket til dér. For så er det en kamp, der meget vel kan løbe ud, forklarer Kasper Hjulmand.

Som tidligere landsholdsspillere forstår TV 2 SPORTs fodboldeksperter Kenneth Perez og Mads Junker til fulde, at danskerne ærgrer sig. Men 'pismål' vil de alligevel ikke kalde kroaternes scoringer.

Eksperterne gennemgår målene

Danmark tabte 2-1 til Kroatien i den næstsidste Nations League-gruppekamp. Video: Mikkel Asferg

Perez: - Ved det første mål føler de jo lidt, at der ikke er hjørnespark.

Junker: - Men det er vel tilfældighedernes spil. Det sker jo.

Perez: - Joachim Andersen prøver at få den væk, og ved at han gør det, lægger han den lige i fødderne på Sosa. Og så er der ikke rigtigt nogen, der kan støde op, for det er jo lidt langt væk. Derfra kan han bare vælge hjørne. Det er dét, der sker ved indlæg. Lidt frem og tilbage, og så sparker han den rigtigt godt ind.

Perez: - Det andet mål er et rigtigt godt opspilsmål, hvor de på den sidste tredjedel bliver farlige og spiller 1-2-spil hele vejen igennem. Et fordækt skud, som Schmeichel ser lidt sent. Jeg synes, det er et godt mål. Jeg ved ikke, hvorfor man skal kalde det et pismål.

Junker: - Men det frustrerer jo. Det er meget typisk. De har jagtet et mål og får scoret et supermål af Christian Eriksen, så der kan man særligt ude på bænken blive frustreret over, at man ikke er helt klar oppe i hovederne. Men når man ser det igen, er det jo et supergodt mål af Kroatien. De spiller tre-fire førstegangsberøringer i flotte trekanter og har så en kvalitetsafslutning. Nogle gange må man også anerkende, at modstanderen gør noget flot.