Fodbold

- Det har været en turbulent tid, siger dansk profil

Mathias Ross har hurtigt skullet omstille sig på en ny hverdag i Tyrkiet.

- Jeg mødte ind til træning i AaB om morgenen, og klokken 15 sad jeg i Københavns lufthavn på vej til Istanbul.

Mathias Ross’ nylige skifte fra AaB til tyrkiske Galatasaray kom ud af det blå.

I transfervinduets begyndelse havde han øjnet muligheden for at prøve sig selv af i en ny klub, men da den europæiske deadline blev overskredet, havde den 21-årige centerback mere eller mindre indstillet sig på at fortsætte i AaB.

- Der gik et par dage, efter det europæiske vindue lukkede, og så hørte jeg om muligheden for at komme til Galatasaray. Derfra gik der et døgn, og så var jeg pludselig i Istanbul, fortæller Mathias Ross til TV 2 SPORT og fortsætter.

- Da jeg blev kaldt ind på Inge André Olsen kontor og fik nyheden, forstod jeg det næsten ikke. Da jeg gik rundt i Istanbul de første par dage, føltes det også som en drøm.

Det gør selvfølgelig ondt at se, at folk, jeg har arbejdet tæt sammen med, mister deres job

Mathias Ross om fyringerne i AaB

Ross befinder sig lige nu i den danske U21-lejr, hvor han sunder sig efter et par travle uger og indtryk.

- De sidste uger har været temmelig turbulente. Det har været rart at møde ind i landsholdslejeren og få et break fra den hårde og hektiske start i Istanbul. At være omgivet af et hold og en stab, der taler dansk, er også fedt.

Side om side med verdensstjerner

Ud over Mathias Ross hentede den tyrkiske storklub også store navne som Mauro Icardi, Dries Mertens og Juan Mata i dette transfervindue.

Kvaliteten af Ross’ nytilkomne holdkammerater gør, at danskeren i første omgang væbner sig med tålmodighed, før han gør sig forhåbninger om at starte inde i det stjernespækkede mandskab.

- Jeg er gået fra at spille i Superligaen til at spille med nogle af de største stjerner i verden. Det er selvfølgelig stort, siger han.

- Derfor forventer jeg heller ikke at gå direkte ind i startelleveren. Der kommer en periode på et år, hvor jeg skal være tålmodig, lære klubben at kende og spille mig tættere på at få en rolle på holdet.

Timingen kunne være bedre

Mathias Ross havde drømt om, at det, når han en dag skulle forlade sin barndomsklub, AaB, ville gå klubben noget bedre, end det gør i øjeblikket. AaB ligger næstsidst i Superligaen, og den nordjyske klub fyrede forleden både cheftræner Lars Friis og sportschef Inge André Olsen.

- Det gør selvfølgelig ondt at se, at folk, jeg har arbejdet tæt sammen med, mister deres job. Jeg havde håbet på at kunne forlade AaB på et tidspunkt, hvor klubben var i en bedre forfatning, end den er i lige nu, siger Ross.

- Jeg håber, AaB går en bedre tid i møde, og det tror jeg også på.

Ser frem mod Kroatien

Ross og resten af det danske U21-landshold står over for to vigtige playoffkampe mod Kroatien, som kan sikre deltagelse til EM. Mathias Ross forventer hård modstand fra det kroatiske mandskab, men tror samtidig at en dansk sejr er indenfor rækkevidde.

- Vi går ind til kampen med det mindset, at det er to vildt vigtige kampe. Det er knald eller fald. Vi skal levere fra start af mod Kroatien, og vi er toptændte på at præstere godt.

- De har mange dygtige spillere, der spiller på de store adresser rundt omkring i Europa, så det er et godt hold, vi skal møde. Det bliver ingen nem opgave. Spiller vi op til vores niveau, så tror jeg helt bestemt, vi kan slå dem.

Du kan følge opgøret mellem Kroatien og Danmark på TV 2 SPORT X fra klokken 18:00.