Nations League

Et billede, der ikke er til at tage fejl af

Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé spillede en afgørende rolle, da Frankrig vandt 2-0 over Østrig i Danmarks Nations League-gruppe.

Først drev franske Kylian Mbappé gæk med det østrigske forsvar, da han efter en flot soloaktion bankede bolden i mål til 1-0.

Derefter lod Mbappé sig tiljuble af holdkammeraterne og de franske fans på Stade de France.

Det var ikke bare mig, der lavede en aftale. Hele holdet ønskede det

Kylian Mbappé

Og da jubelseancen ellers syntes forbi, havde Mbappé lige et enkelt budskab, han havde behov for at aflevere.

Frem hev Paris Saint-Germain-spilleren et imaginært kamera og lod, som om han tog et billede. Filmstrimlen rev han af og beholdt selv. Eller var det en kontrakt, der blev revet over? Uanset hvad var det uden tvivl en hentydning til sagen om billedrettigheder, der blev afsluttet tidligere på ugen.

Langvarig strid

Her endte Frankrigs Fodboldforbund (FFF) med at efterkomme de krav, som Kylian Mbappé havde fremsat, da han truede med at boykotte endnu en fotooptagelse med landsholdet op til denne uges Nations League-kampe mod Østrig og Danmark.

Årsagen er, at Mbappé gerne vil have større kontrol over sit image for at undgå at blive forbundet med bestemte mærker, hvorfor han allerede i marts første gang nægtede at deltage i en fotosession.

Efter en langvarig strid gik præsidenten for fodboldforbundet, Noël Le Graët, så med til at ændre i aftalen om billedrettighederne, så spillerne på landsholdet får større kontrol og indflydelse fremover.

Mbappé: - Alle er tilfredse

23-årige Kylian Mbappé blev efter kampen mod Østrig spurgt ind til, om han var glad for den aftale, der var blevet indgået.

- Ja. Men det var ikke bare mig, der lavede en aftale. Hele holdet ønskede det. Jeg har ikke noget imod at gå forrest, hvis det er til gavn for mine holdkammerater. At blive kritiseret ændrer ikke på måden, jeg spiller og lever. Jeg tror, alle på holdet er tilfredse, sagde Mbappé ifølge L'Equipe.

I samme interview slog den franske stjerne også fast, at han håber at spille igen søndag, når Frankrig møder Danmark i den sidste gruppekamp.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44