Nations League

Imponeret over Eriksens mål: - Det var verdensklasse

Borna Sosa, der bragte Kroatien foran 1-0 mod Danmark, roser Christian Eriksen og danskerens genialitet i 2. halvleg af kampen.

Christian Eriksen var en af få danske spillere, der lyste op i mørket i Zagreb.

Med et kvarter tilbage af Nations League-kampen mellem Kroatien og Danmark modtog den danske 10'er bolden foran det kroatiske felt, og han behandlede den yderst pænt.

Bolden gik i en bue over den kroatiske målmand Dominik Livakovic, der efterfølgende slog ud med armene.

I samme øjeblik ærgrede venstrebacken Borna Sosa sig også over, at hans mål til 1-0 nu var neutraliseret, men efter kampen - som kroaterne vandt 2-1 - var han fuld af beundring for Eriksen og danskerens mål.

- Det var et perfekt mål. Man kan bare sige tillykke, for det var topkvalitet og verdensklasse fra hans side. Endnu en gang viste han, hvorfor han er blandt verdens bedste.

- Jeg er superglad på hans vegne, for han har været igennem svære øjeblikke sidste år, siger Borna Sosa til TV 2 SPORT med henvisning til Christian Eriksens kollaps under EM sidste år.

Noget danskeren er kommet tilbage fra. Han tænker i hvert fald ikke på det, når han spiller.

- Den sad godt

Christian Eriksen selv er også godt tilfreds med sit mål i den kroatiske hovedstad.

Da han modtog bolden fra Joakim Mæhle foran det kroatiske felt, havde han bemærket, at han havde masser af plads.

- Så jeg vendte rundt og fornemmede, at der stadig var god plads, og så trykkede jeg egentlig bare af. Den sad meget godt under opvarmningen, så jeg tænkte, at nu skulle den have et skud. Og den sad.

- Jeg vil sige, at det næsten var det eneste, jeg ramte godt i dag (torsdag, red.). Sådan føles det i hvert fald. Men den sad godt, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

Målet var hans 39. i landsholdstrøjen. Dermed har han overhalet Preben Elkjær, der scorede 38 mål i rødt og hvidt.

Eriksen har nu spillet 116 landskampe og kommer formentlig også på banen søndag, når Danmark møder Frankrig i Nations League.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44