Nations League

Alvorlige bekymringer for Englands landshold

England rykkede fredag ud af det fineste Nations League-selskab. Det trækker dystre overskrifter i den engelske presse.

Det kræver nogle pints eller et ualmindeligt godt rengøringsmiddel at skylle den engelske fodboldskuffelse væk.

Fredag tabte England til Italien. Væk er en position blandt de bedste i Nations League, og væk er optimismen inden VM om kun to måneder.

- England ser svagere ud end på noget andet tidspunkt under Southgate, skriver Guardians senior sports writer Barney Ronay eksempelvis i en klumme.

- For Gareth Southgate og England var det endnu et kuet skridt mod Qatar 2022. Hvad er den bedste forberedelse egentlig? Hvad med ikke at score i åbent spil i næsten 500 minutter? Hvad med tre nederlag i fem kampe – toppet af 1-0 mod et middelmådigt Italien? Hvad med at rykke ned?

- I det mindste bliver det svært at beskylde Southgates hold for at toppe for tidligt eller for at risikere at miste momentum.

Samme klang har ordene fra BBC’s chief football writer Phil McNulty efter fredagens nederlag.

- Englands pinlige nedrykning fra Nations League må være den sidste bekymring for manager Gareth Southgate, efter de endnu engang tilsidesatte deres status som en af de forventede VM-favoritter.

- Her, i majestætiske omgivelser på San Siro, blev Englands kedelige række af resultater forlænget af et seriøst svækket italiensk hold, der ikke er med ved VM.

UEFA Nations League A Grp. 3

UEFA Nations League A Grp. 3
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1632187+111
2631285+310
36141119+27
46033410-63

Skæv selvforståelse

Efterfølgende har landstræner Gareth Souhgate rost indsatsen i Italien. Han mener, at England spillede rigtigt godt i store dele af kampen. Men ifølge TV 2 SPORTs fodboldeksperter Martin Mikkelsen og Mads Junker bør han og alle engelske fodbolddrømmere være mere bekymrede end optimistiske kun to måneder inden VM.

Martin Mikkelsen: - Det er bekymrende, at det virker til, præstationerne bliver dårligere og dårligere. Samtidig kommer vi tættere og tættere på VM, så Southgate må være rådvild. ”Hvad gør jeg egentlig nu?” Lige meget hvad de gør, vinder de ikke. Landsholdet er blevet sådan et sted, hvor spillerne bliver drænet for selvtillid.

Mads Junker: - I England er der en forventning om, at de skal vinde VM. Jeg ser dem mere som outsider end som favoritter, men de regner jo med at skulle spille med blandt de tre-fire bedste. Men de har næsten sort på hvidt vist i den her Nations League-gruppe, at det bør man ikke forvente. Der er lidt omkring selvforståelsen – både i de engelske medier og blandt spillerne.

England spiller den sidste Nations League-kamp i Liga A mandag aften mod Tyskland.