Nations League

Mæhle klar til at slå i bordet

Joakim Mæhle har afsøgt mulighederne for at forlade Atalanta. Til januar kan et skifte komme på tale igen.

Spilletid eller ej?

Det spørgsmål aner Joakim Mæhle sjældent, hvad han skal svare på, når han befinder sig i Atalanta. Men når træner Gian Piero Gasperini så sætter holdet, er det lidt for ofte uden Mæhle.

Derfor begyndte han at undersøge mulighederne for at skifte klub i sommerens transfervindue, og hvis det ikke bliver lidt mere stabilt med spilletid i løbet af efteråret, er han klar til at slå i bordet, når vinduet åbner igen i januar.

- Der var lidt muligheder, men mere konkret var det heller ikke, for så var det også lykkedes at få et skifte på plads. Men jeg tror også, de er klar over nede i klubben, at hvis det bliver alt for begrænset med spilletid for min side, så er der ingen tvivl om, at vi sammen skal gøre noget for, at der kan komme et skifte på plads til vinter, siger Joakim Mæhle til TV 2 SPORT.

Omvendt er Mæhle også klar til at blive, hvis Gasperini vil bruge ham. Det ville han i Atalantas seneste kamp, hvor Mæhle var "semioverrasket" over at spille fuld tid mod Roma.

En blandet sæson

Der er tilsyneladende ikke noget mønster i Joakim Mæhles spilletid for Atalanta, og forklaringer eller begrundelser kommer der ikke fra Gasperini. Derfor ved Mæhle sjældent, om han er inde eller ude, fortæller landsholdsprofilen.

Mæhles minutter for Atalanta i denne sæson

  1. 71 minutter mod Sampdoria
  2. 88 minutter mod Milan
  3. 2 minutter mod Verona
  4. 0 minutter mod Torino
  5. 15 minutter mod Monza
  6. 6 minutter mod Cremonese
  7. 90 minutter mod Roma

- Jeg spillede ikke nok efter min egen mening til slut i sidste sæson. Så kom der et transfervindue, og der afsøgte jeg selvfølgelig mine muligheder.

- Så startede jeg inde i de første to kampe i denne sæson, og vi gjorde det godt. Jeg fik en assist mod Milan og følte, jeg var inde i en god rytme. Jeg var i rigtig god form, og lige pludselig startede jeg ikke inde i tre-fire kampe i træk. Den periode var frustrerende. Og så er det klart, at man gerne vil et sted hen, hvor man måske er lidt mere værdsat, og træneren kigger ens vej. Så der er ingen tvivl om, at vi selvfølgelig kiggede efter, hvad der var interessant. Det skete så ikke, og så var jeg glad for at spille 90 minutter senest, siger Mæhle.

På landsholdet er han anderledes sikker på spilletid. Joakim Mæhle har spillet 30 landskampe og scoret 9 mål fra sin faste plads på venstre wingback.

Søndag spiller Mæhle og Danmark den sidste landskamp inden VM, når Frankrig kommer på besøg i Parken klokken 20.45.