Nations League

Hjulmand samlede spillerne – han må være så hamrende nervøs, siger ekspert

Kasper Hjulmand samlede sine landsholdsspillere i en cirkel efter kampen for at give dem en særlig besked.

De danske spillere fik lige lov til at nyde sejren over Frankrig et øjeblik, inden landstræner Kasper Hjulmand trak dem til side.

Hele landsholdsstaben samlede sig i midtercirklen, hvor Hjulmand tog ordet.

- Jeg sagde til dem (inde i midtercirklen, red.), at de skal passe godt på sig selv de næste måneder, for vi har noget, vi skal til november, forklarer landstræneren til TV 2 SPORT efter kampen.

Han er hamrende nervøs, så snart de her spillere forlader lejren

David Nielsen, fodboldekspert TV 2 SPORT

- Jeg er optimist, men jeg ved, at der kan ske mange ting fra nu af og de næste to måneder med spillerne, og jeg sidder med livet i hænderne de næste uger. Alt med den fysiske tilstand på spillerne foregår hjemme i klubberne, og der er intet at gøre, når vi får dem ind.

Kasper Hjulmand fortæller, at der er tre-fire træninger, inden Danmark spiller åbningskamp mod Tunesien 22. november i Qatar. Men inden da venter adskillige klubkampe for spillerne, og der kan ske mange ting, siger Hjulmand.

- Som det er lige nu, har vi en fordel ved, at der er et kort optræk. Vi har en ramme, hvor folk forstår præcis, hvad de skal gøre, og det vælger jeg at tro på er en fordel for os.

- Jeg håber på, at vi ikke oplever spillere, der kommer i en skidt periode eller får en skade, som kan fratage dem. Vi er glade, vi er et godt sted, vi er optimistiske, siger han.

Flere spillere skal op i gear

TV 2 SPORTs fodboldekspert David Nielsen mener, at Kasper Hjulmand også vil håbe på, at der er nogle af landsholdsspillerne, der får mere tid på grønsværen i den kommende periode og spiller sig i VM-form.

Dog er det først og fremmest eventuelle skader, der kan holde landstræneren vågen om natten.

- Han er hamrende nervøs, så snart de her spillere forlader lejren nu. Der ikke er ret lang tid, og der kan nå at ske meget. Han håber selvfølgelig på, at der er nogle, der kommer til at spille mere, end de har gjort – der er nogle, der skal op i gear. Og så er der nogle, der ikke må blive skadet. Han vil selvfølgelig være bekymret for det, siger David Nielsen.

- Men han har sat det her hold fantastisk op. De kan ændre formation – de kan ændre stil undervejs. Jeg tror, at det er vigtigt til et VM at have noget fysik oppe foran, så man kan gøre noget mere simpelt. Derfor tror jeg, at Cornelius kan blive en vigtig spiller at få klar, så Danmark kan gøre noget andet, end de kunne i dag (søndag, red.).

Foruden Tunesien er Danmark også i VM-pulje med Australien og Frankrig. Danmark vandt med 2-0 over sidstnævnte i Nations League søndag aften på mål af Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen.