Nations League

Mæhle chokerede Parken, diskuterede med Schmeichel og fik stor hyldest

Publikumsyndlingen Joakim Mæhle fik igen en hovedrolle i Parken. Her er fem indtryk fra Danmarks sejr over Frankrig.

De store øjeblikke stod i kø, da Danmark søndag aften fik den bedst mulige optakt til VM.

En perfekt synergi mellem 36.000 tilskuere og de udvalgte i rødt på grønsværen var for meget for de franske verdensmestre, der måtte rejse hjem med et 2-0-nederlag.

Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen stod bag de åbenlyse højdepunkter, men kampen bød på meget mere end det.

Her følger fem nedslagspunkter, som TV 2 SPORT har udvalgt fra en stor aften i København.

Joakim Mæhle har det med at indtage en hovedrolle, når han befinder sig i Parken. Det gjorde han også denne aften. Først sørgede den angrebsivrige back for at vække de tilskuere, der endnu ikke var kommet op i omdrejninger.

For Mæhle sendte et chok gennem nationalarenaen, da han mildt sagt ramte bolden skævt efter et fransk indlæg. I stedet for at losse bolden væk, var han ganske få centimeter fra at sende bolden i eget net. Han slap med skrækken og et fransk hjørnespark. Et lille chok og en hurtig ordveksling fra Kasper Schmeicel - og så var vi videre.

Kasper Schmeichel var tydeligvis ikke tilfreds med Mæhle. Video: TV 2 SPORT

Når en spiller bevidst sparker bolden ud, plejer det at være, fordi der er en god grund til at få stoppet spillet. Modstanderholdet kvitterer som regel ved at give bolden tilbage. Fair play. Det kan dog diskuteres, om det var en absolut nødvendighed at få stoppet spillet, da den franske målvogter Alphonse Areola efter 23 minutter sparkede bolden ud over sidelinjen.

For det var ikke på grund af en skade. Nej, det var skam, fordi forsvarsspilleren Benoit Badiashile skulle binde sine snørebånd. Hvabehar!? Så kan man pludselig finde mange gode grunde til at skulle stoppe spillet. Parken kvitterede med en kort pibekoncert, og Andreas Skov Olsen afleverede pænt bolden tilbage. Så var det heller ikke værre.

En enkelt franskmand havde svært ved at styre frustrationerne, da Kasper Dolberg prikkede Danmark foran efter en halv times tid. Et stykke pyroteknik blev ikke bare antændt, men også kastet ind på banen. En strafbar dumhed, og der gik da heller ikke mange sekunder, før han roligt blev eskorteret ud af Parken. Han er nok ikke velkommen det næste lange stykke tid. Han har nok heller ikke tænkt sig at vende tilbage foreløbigt.

4-, 4-, 4-, 4-0! 4-0! Det er efterhånden en sang, som alle danske fodboldfans har lært udenad. Okay, sværhedsgraden er også på et niveau, hvor de fleste kan være med. Det har siden EM-slutrunden sidste sommer været et hit på tribunerne, og det skal jeg da lige love for, det var igen denne aften.

I kampens indledning forsøgte enkelte grupper uden held at få hele arenaen med. Det ændrede Dolbergs føringsmål på, og da Andreas Skov Olsen bragede Danmark foran med to, skrålede alle med. Det var pludselig realistisk. At det så var tættere på 2-1 end 4-0 er en anden snak.

At Joakim Mæhle er en populær herre i Parken, kan de færreste være i tvivl om, og det er efterhånden svært at blive overrasket. Søndag aften var det i høj grad spillere som Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og Andreas Skov Olsen, der trak læsset for Danmark, men hvem var det, som fansene ville hylde en ekstra gang?

Det var selvfølgelig publikumsyndlingen fra Nordjylland. Mæhle! Mæhle! Mæhle, lød det fra ”Den Røde Mur”, og så måtte han ellers vende om og lade sig hylde en ekstra gang.