Nations League

Mæhle forklarer episode med Schmeichel

Joakim Mæhle tager sin del af ansvaret for, at han var tæt på at lave selvmål i kampen mod Frankrig.

Et chok gik i gennem Parken, da Joakim Mæhle søndag aften nær havde scoret.

For det var ikke i den rigtige ende, at den 25-årige dansker efter 18 minutter var få centimeter fra at få bolden i netmaskerne, da han forsøgte at cleare et fransk indlæg.

Han ramte mildest talt bolden forkert, og i stedet for at sparke den væk, blev den sparket den modsatte retning mod eget mål.

Han slap med skrækken, men ikke for en kortvarig diskussion med Danmarks målvogter Kasper Schmeichel. Efter kampen forklarede Mæhle, hvad den diskussion gik ud på.

- Det var egentlig en bold, jeg havde styr på, og som jeg kaldte Schmeichel ud til. Så kunne jeg se i øjenkrogen, at han ikke kom ud, og så prøvede jeg at sparke den væk, men ramte den helt forkert. Heldigvis gik den ikke ind.

- Det er klart, at det er mig, der rammer den forkert og er tæt på at score. Det, jeg sagde til Schmeichel efter, var, at på sådan en bold synes jeg godt, han kunne komme ud. Når det så er sagt, så skal jeg selvfølgelig cleare den bedre, lød det fra Joakim Mæhle.

Jubler over sejr

For en gangs skyld viste Atalanta-spilleren ikke den skarphed foran mål, som han tidligere har gjort i Parken. Det var nok meget heldigt lige i dette tilfælde.

Skarphed viste Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen til gengæld, da de med en scoring hver stod bag Danmarks 2-0-sejr over de franske verdensmestre.

Det er anden gang i træk, at danskerne trækker sig sejrsrigt ud af et møde med Frankrig, og det var Mæhle selvsagt svært tilfreds med.

- Det er selvfølgelig en god følelse. Jeg synes, at det var en rigtig, rigtig god præstation mod verdensmestrene, og jeg synes faktisk, at det var meget fortjent, sagde Joakim Mæhle.

Selvom Danmark vandt søndagens kamp, var det ikke nok til at sikre gruppesejren i Nations League, da Kroatien samtidig vandt over Østrig.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44