- Det er pisseærgerligt, siger dansk målscorer

Det danske U21-landshold missede kvalifikationen til EM efter et nederlag efter straffesparkskonkurrence.

Det var så tæt på, som det overhovedet kunne være.

Men Danmark kommer ikke til at spille U21-EM næste sommer. De unge drenge tabte nemlig samlet til Kroatien over to kampe, der til sidst blev afgjort efter en straffesparkskonkurrence.

Det ærgrer Morten Frendrup, der ellers bragte Danmark foran med 2-0 i returkampen i Vejle tirsdag aften.

- Der var masser af nerver på. Det er bare pisseærgerligt, men sådan er det. Det er plat eller krone, og vi tabte i dag. Vi fortsatte de gode takter fra sidst, og i dag var underlaget til det. Og vi ved, at vi kan spille fodbold. Vi er selvfølgelig skuffede, men sådan er det, siger Morten Frendrup til TV 2 SPORT.

Kroatien vandt fredag hjemme med 2-1, og det samme gjorde Danmark tirsdag. Derfor skulle den afgørende playoffkamp først i forlænget spilletid, og da der ikke blev scoret der, måtte der en straffesparkskonkurrence til. Her scorede Danmark på fire ud af seks spark, men Kroatien scorede på fem.

Danmark blev presset tilbage

Efter Danmark kom foran med 2-0 i første halvleg, begyndte kroaterne at komme mere og mere med i kampen, og de kom også til adskillige chancer. Det var kun klasseredninger fra Brøndby-målmand Mads Hermansen, der gjorde, at det ikke blev afgjort tidligere.

- De skulle op og lave en kasse, og de er naturligt, at de lægger mere og mere pres på. Vi lukkede dem ind i kampen. Det er pisseærgerligt lige nu, og vi er alle skuffede. Men vi er nødt til at komme videre, fordi der er så meget potentiale i det her hold, siger Frendrup.

Genoa-danskeren sendte U21-landsholdet foran 2-0 i den anden af to EM-playoffkampe mod Kroatien. Video: TV 2 Sport

Matthew O'Riley og Morten Frendrup stod for de to danske scoringer i henholdsvis det 10. og 19. minut.

U21-EM i 2023 spilles i Rumænien og Georgien. Det danske U21-landshold har været med ved EM de seneste fire gange, men det bliver altså ikke til en femte gang i træk.