Fodbold

- Drømmen er at spille i Liverpool, siger dansk komet

Casper Tengstedt har taget den norske liga med storm.

Du kan følge Danmarks kamp om EM-billetten mod Kroatien på TV 2 SPORT X fra klokken 17.30.

Det er de færreste angribere, der kan prale af at have scoret flere mål end antal optrædener.

Men det kan Casper Tengstedt, der har fået en drømmestart i Rosenborg BK, som han denne sommer kom til fra AC Horsens.

Det er svært at være andet en imponeret over Caspers niveau

U21-landstræner, Jesper Sørensen, om Casper Tengstedt

Her har den 22-årige danske angriber formået at score otte mål i syv kampe.

Starten har været så god, at Tengstedt dårligt kunne tro, det var sandt, at han efter blot to kampe stod noteret for fire scoringer.

- Det var en vanvittig følelse. Jeg tænkte 'hold da op, det var lidt overraskende'. Det var måske ikke det, man havde regnet med, selvom det selvfølgelig var positivt. Jeg skulle lige se mig selv i spejlet en ekstra gang for at se, om den var god nok, fortæller Casper Tengstedt til TV 2 SPORT.

Åbnede målkontoen på landsholdet

Tengstedt er i disse dage samlet med det danske U21-landshold, der tirsdag aften står over for en svær EM-playoffkamp mod Kroatien, der slog danskerne med 2-1 i den første playoffkamp fredag.

Her viste Tengstedt endnu en gang sin målfarlighed ved at score sit første mål for U21-landsholdet.

Selvom danskeren indtil videre blot er noteret for fire kampe på U21-landsholdet, har han allerede for øje at tage skridtet op på A-landsholdet.

- Jeg tror, alle på U21-landsholdet har en ambition om at repræsentere A-landsholdet en dag, siger han.

- Det er jo ens drøm, og det man arbejder benhårdt for. Man forsøger bare at gøre sit bedste og håbe, at hvis man fortsætter med at tro på tingene og arbejder hårdt, så kan det være, det sker en dag.

Håber på at fortsætte udlandseventyret

Tengstedt har tidligere fået udenlandsk erfaring hos FC Nürnbergs andethold, som han kom til fra FC Midtjylland på en etårig lejeaftale. Og danskeren er ikke bange for at drømme stort om en fremtid i Premier League, selv om han erkender, at det ligger et stykke ude i fremtiden.

- Min drøm er en dag at spille i Liverpool. Man skal jo selvfølgelig lige have lov at drømme. Men ellers har jeg jo ikke en karriereplan om, at jeg gerne vil til Spanien eller Tyskland. Det har jeg ikke. Jeg forsøger at tage det lidt, som det kommer. Jeg prøver at følge min mavefornemmelse, ligesom da Rosenborg henvendte sig, siger han.

Skiftet fra Horsens i 1. division til den bedste norske række har også medført en større bevågenhed fra medierne.

- Da jeg kom til Rosenborg, var der journalister, der ventede, når man ankom, og det var jeg ikke vant til i Horsens. Både før og efter kampene er der også større fokus på en, så det har jo været lidt en omvæltning, men jeg synes, det har været positivt, og det er gået fint indtil videre, siger danskeren.

Får stor ros af landstræneren

Tengstedts præstationer i Rosenborg er heller ikke gået U21-landstræner Jesper Sørensens næse forbi.

Han fortæller samtidig, at han har holdt øje med Tengstedts høje niveau over en lang periode, men at han alligevel ikke havde forudset, at det ville gå ham så godt i den norske liga.

- Jeg synes, det er svært at være andet en imponeret over Caspers niveau. Jeg troede på, at han nok skulle gøre det godt i Rosenborg, men det, han har præsteret, er imponerende. Også fordi han har skullet bruge så kort tid på at omstille sig.

- Det siger også lidt om hans mentalitet at gå ind på et nyt hold og træde frem på den måde med det samme. Det er godt gået, siger landstræneren.