Nations League

Enorm skuffelse for Sverige

Sverige ender sidst i sin Nations League-gruppe og rykker dermed ned i lag C, der er det næstdårligste.

Bare én sejr i seks kampe.

Det var alt, hvad det blev til for Sverige i Nations Leagues gruppe 4, hvor de var i pulje med Slovenien, Norge og Serbien.

Sverige skulle bruge en sejr over Slovenien tirsdag aften for at blive i laget, men da det kun blev til 1-1, måtte svenskerne gå skuffede fra hjemmebanen.

Dermed rykker Sverige ned i det tredje lag i næste sæson, der hedder C og er det næstedårligste lag.

Svenskerne fik en svær start på kampen mod slovenerne, da de kom bagud med 0-1 efter 28 minutter. Emil Forsberg fik dog udlignet efter en glimrende solotur kort inden pausen, og det svenske håb om overlevelse i lag B levede. Men da der ikke kom flere mål, kan Sverige se frem til at møde landshold fra Kosovo og Cypern næste gang, der spilles Nations League.

Der er nu grund til selvransagelse hos landstræner Janne Andersson. Inden kampen var han allerede begyndt at finde forklaringer på, hvorfor det ikke er lykkedes for svenskerne.

- Ser man på, hvor mange spillere Danmark har i de bedste lande og ligaer, er det en del spillere. Gør de noget, vi ikke gør? Kan vi lære noget? Jeg siger ikke, noget er rigtigt eller forkert, men jeg efterlyser diskussionen, siger han til Dagens Nyheter.

Norge tabte med 2-0 til Serbien, der tager turen op i lag A Video: TV 2 SPORT

Serbien rykker op - Norge bliver

I kampen mellem gruppens to resterende nationer, Norge og Serbien, var førstepladsen og en oprykning til lag A på spil.

Her endte serberne med at tage førstepladsen fra Erling Haaland og Norge, da de vandt med 2-0 på mål af Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic.