Nations League

Landstræner forsvarer udskældt Maguire

Trods en ringe indsats fra midtstopper Harry Maguire har landstræner Gareth Southgate fortsat tillid til ham.

Det går langt fra godt for engelske Harry Maguire, der har mistet sin faste plads i Manchester Uniteds startopstilling.

Og mandag aften blev ondt værre, da han for England først gav et klodset straffespark til Tyskland og senere tabte bolden højt oppe på banen, hvorefter Tyskland gjorde det til 2-0. England vendte kampen til 3-2, inden tyske Kai Havertz sikrede en sen udligning til 3-3.

Maguires seneste præstationer er dog ikke noget, som ryster landstræner Gareth Southgates tillid til midtstopperen.

- Jeg ved godt, at alle retter øjnene mod Harry, men der var nogle store øjeblikke, hvor Harry leverede i de to kampe, siger han med henvisning til de seneste to kampe i Nations League.

Har været fast mand hos Southgate

Maguires popularitet er dalet, siden han leverede en flot indsats for landsholdet ved VM i 2018. Allerede inden kampstart mandag buhede fans, da hans navn blev læst op fra holdkortet.

Han er dog stadig fast mand i den engelske start-11'er.

- Det vil altid være genstand for debat, men jeg tror, at i tider som disse må vi vende tilbage til vores bedste og mest erfarne spillere, medmindre vi er i situationer, hvor det er nærmest uholdbart og umuligt at vælge dem, siger Southgate.

Uden sejr i seks kampe

Om det bliver tilfældet for Harry Maguire er endnu ikke til at sige. Men englænderen har for tiden ringe udsigter til spilletid i Manchester United, hvor cheftræner Erik ten Hag ser ud til at foretrække en anden makker til franske Raphaël Varane i midterforsvaret.

England er inde i en historisk ringe stime. Holdet har ikke vundet i seks kampe i streg, og det stod allerede klart efter fredagens nederlag til Italien, at England rykker ned i næstbedste Nations League-række.

Southgate har endda måttet forsvare sin egen stilling og forsikre pressen om, at han er "den rette person" til at føre England til VM i Qatar til november.

UEFA Nations League A Grp. 3

UEFA Nations League A Grp. 3
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1632187+111
2631285+310
36141119+27
46033410-63