Banan på banen skæmmer Brasiliens testkamp

Tilskuere på Parc des Princes kunne ikke finde ud af at opføre sig pænt, da Brasilien lammetævede Tunesien.

Brasiliens testkamp mod Tunesien blev skæmmet af en banan, som blev kastet på banen i retning af Richarlison.

Fodboldkampen, der blev spillet sent tirsdag aften på Parc des Princes i Paris, blev også kortvarigt afbrudt, da tilskuere to gange blev bedt om ikke at benytte laserlys mod de brasilianske spillere.

Brasilien vandt med hele 5-1 over Tunesien, der er en af Danmarks tre modstandere i gruppespillet ved VM i Qatar om to måneder.

- Uheldigvis blev en banan kastet på banen imod Richarlison, målscoreren ved Brasiliens andet mål, skriver det brasilianske fodboldforbund (CBF) på Twitter.

- CBF står fast i kampen mod racisme og tager afstand fra enhver fordomsfuld handling, lyder det.

Richarlison scorede til 2-1 efter 19 minutter og fejrede målet ud mod tilskuerne, der svarede igen med kast af en banen og plastikkrus.

Neymar tættere på rekord

Neymar scorede på et straffespark efter en halv time til 3-1. Dermed kom PSG-stjernen tættere på Peles rekord for flest scorede mål på landsholdet.

Pele har rekorden med 77 mål, mens Neymar nu er oppe på 75 scoringer.

Raphinha, som også havde gjort det til 1-0 efter 11 minutter, scorede målet til 4-1 fem minutter før pausen.

Efter pausen gjorde den indskiftede Flamengo-angriber Pedro det til slutresultatet 5-1 med sit første mål på landsholdet.

Fokus på negative episoder

Resultatet og målfesten blev dog overskygget af handlingerne fra tilskuerne.

- Det er en skam. Det er svært at se på den slags episoder. Uheldigvis ser det ud til, at vi ikke kan ændre folks mentalitet, siger Thiago Silva, Brasiliens anfører, ifølge AFP.

Brasilien stillede som hold op til et foto med et banner imod racisme inden kampen.

- Vi er nødt til at se forandringer. Jeg håber, at folk indser, at det ikke virker. Det hører fortiden til. Uheldigvis bliver folk ved med den slags handlinger, siger Chelsea-spilleren.

Forundret landstræner

Landstræner Tite har svært ved at forstå de tunesiske tilskuere, der også buhede af de brasilianske spillere under nationalsangen inden kampen.

- Jeg var forundret. Jeg sagde, at det var mangel på respekt. Fodbold er en sport, der fremmer inklusion, påpeger Tite.

Tunesiens enlige mål til 1-1 blev headet ind af forsvarsspilleren Montassar Talbi. Assisten stod Brøndbys midtbanespiller Anis Slimane for på et frispark.