Fodbold

- Det er forfærdeligt, siger Hermansen om sidste U21-kamp

Målmanden Mads Hermansen har spillet sin sidste kamp på U21-landsholdet, efter de missede kvalifikationen til EM.

Han gjorde sit til, at det ikke skulle ende, som det gjorde.

Men flere klasseredninger fra Brøndbys Mads Hermansen i løbet af de i alt 120 minutter inklusiv forlænget spilletid kunne ikke forhindre, at det var Kroatien, der kvalificerede sig til EM.

Det bliver hårdt at sige farvel til drengene

Mads Hermansen

Da begge opgør endte 2-1 til hver af de to nationer, skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence. Selvom Hermansen diskede op med en redning på et af sparkene, var det ikke nok til at gå videre.

Dermed har 22-årige Hermansen spillet sin sidste kamp for U21-landsholdet, da han falder for aldersgrænsen. Det samme gælder stort set resten af de øvrige spillere.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ked af det. Det er hele holdet. Vi havde troen på, at vi skulle videre. Men det skal vi jo så ikke, sagde Mads Hermansen til TV 2 SPORT efter kampen.

- Jeg kan slet ikke analysere kampen lige nu. Det er ren og skær følelser, der går igennem os alle sammen. Det er en fantastisk gruppe af drenge, som står tæt sammen. Men vi har håbet og troet på, at vi skulle nå langt. Det bliver hårdt at sige farvel til drengene.

Hvad tænker du om, at det stopper for dig her på U21-landsholdet?

- Jamen, det er forfærdeligt. Selvfølgelig skal det stoppe på et tidspunkt, men det var ikke meningen, det skulle være endnu. Det var ikke det, vi havde forberedt os på, siger keeperen.

Landstræner Jesper Sørensen fortæller, at det nu stort set er et helt nyt U21-landshold, han skal til at forme.

- Det bliver et nyt U21-landshold, der skal køre videre. Vi går i gang med at forberede det næste kuld, og så arbejder vi videre mod 2025. Vi skal hjem og se på, hvordan tingene er, og så skal vi se på det næste hold, siger Sørensen.

Så meget potentiale i holdet

Mads Hermansen fortæller, at holdet allerede havde sat sig i hovedet, at de simpelthen bare skulle med til EM, der bliver spillet i Rumænien og Georgien næste sommer.

Men præstationen mod Kroatien var ikke god nok.

- Vi har så meget kvalitet og så meget potentiale. Jeg synes, det har været rigtig godt, og vi har spillet gode kampe. Men det var desværre ikke nok. Vi havde set frem til en slutrunde, hvor vi skulle ud og vise, hvem vi var, siger Hermansen.

Dermed slutter Mads Hermansens U21-total på ni landskampe, hvor han har spillet samtlige 90 minutter i alle kampene.