Fodbold

Fyret mentaltræner: FCK var en kæmpe rodebutik

FC København-træner Jacob Neestrup får rosende ord med på vejen af den mentaltræner, han lige har fyret.

FC København valgte tirsdag at fyre Christian Engell, der i de seneste to år har haft ansvaret for det sportspsykologiske arbejde.

I pæne vendinger fik parterne sagt farvel til hinanden på klubbens hjemmeside, men Christian Engell har på Facebook givet et større indblik i sit farvel til klubben.

- Da jeg tiltrådte i FCK for små to år siden, mødte jeg ind til en kæmpe rodebutik. Faciliteterne var elendige. Store dele af truppen udhungret.

- Relationerne mellem A-holdet og talentafdelingen er stort set ikke eksisterende. Selvforståelsen enorm. Men fundamentet revnet, hullet og itu, skriver Engell.

Mange sten er blevet vendt

Han blev ansat i slutningen af november 2020, da William Kvist var midlertidig sportslig leder i FCK. Kvist havde selv haft et samarbejde med Engell.

Dengang havde FCK lige fyret Ståle Solbakken som træner og ansat Jess Thorup, der nu også lige er blevet afskediget og erstattet med Jacob Neestrup.

Den afgåede mentaltræner forklarer, at fyringen er en beslutning, som FCK-træner Jacob Neestrup har truffet.

- Klubben er et langt bedre sted, end den var for to år siden. I to år har jeg med gode folk hele vejen rundt været med til at vende mange sten.

- Jeg blev den næste sten, der skulle vendes. Fuld respekt for det. Og for den beslutning, Jacob Neestrup har truffet. Han bliver en fremragende leder for fremtidens FCK, lyder det fra Engell.

"Varm og vis - uden at blive kold og kynisk"

Rosen stopper ikke her.

- Jeg ser noget i ham, som jeg indtil nu kun har set i udenlandske trænere i Danmark: En afklarethed. En tydelighed. Og forventninger til klubben - som er større, end dem klubben har til sig selv.

- Trods sin unge alder formår Jacob at være varm og vis på en kontant måde - uden at blive kold og kynisk. Det er imponerende, skriver Engell.

FCK skal på søndag hjemme møde AGF i Superligaen. Det bliver Jacob Neestrups første kamp i spidsen for FCK.