Fodbold

Håbet er tilbage i engelsk havneby – har flere tilskuere end Juventus

Transfermarkt har opgjort tilskuergennemsnittet for klubber i de fem største fodboldligaer i denne sæson. Her er flere overraskelser på listen.

'Sunderland 'Til I Die'.

Sådan lyder titlen på den yderst populære Netflix-serie om den engelske traditionsklub Sunderland, der sportsligt har været voldsomt udfordret de seneste år.

Men de trofaste lokale fans i havnebyen har udvist ekstraordinær loyalitet. Uge efter uge møder de ufortrødent op til kamp på Stadium of Light.

I denne sæson har Sunderland haft et tilskuergennemsnit på 37.926 til hjemmekampene i ligaen. Det til trods for, at traditionsklubben lige nu spiller i den næstbedste engelske række.

Det er flere tilskuere, end der i denne sæson har været til Juventus' hjemmekampe på Allianz Stadium.

Nedenfor findes overblikket over de klubber i de fem største europæiske fodboldligaer, der i denne sæson har haft det højeste tilskuergennemsnit til deres ligakampe.

Der er tale om klubber fra England, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien.

Værd at nævne er det, at tilskuerkapaciteten på Stadium of Light er på omkring 49.000, mens der kan være knap 42.000 på Juventus' hjemmebane.

Alligevel er det bemærkelsesværdigt, at det i denne sæson har været mere populært at gå til fodbold i Sunderland end i mange andre europæiske storklubber. Få hele overblikket fra Transfermarkt her.

Sunderland ligger i skrivende stund nummer fem i Championship. I sidste sæson spillede klubben i League One, hvilket var tilfældet i fire sammenhængende sæsoner.

Traditionelt har Sunderland tilhørt den bedste engelske fodboldrække. I 87 sæsoner har den engelske havneby været en del af den bedste engelske liga - senest i 2016-2017-sæsonen.