Fodbold

Klublegende bliver assistent i FCK

Hjalte Bo Nørregaard skifter jobbet som U19-træner ud med at blive assistent for Jacob Neestrup i FCK.

Mesterklubben FC København har ansat sin tidligere førsteholdsprofil Hjalte Bo Nørregaard som ny assistenttræner for Jacob Neestrup.

Det skriver klubben fredag på sin hjemmeside.

Nørregaard bliver forfremmet fra en rolle som cheftræner for klubbens U19-hold. Tidligere har han også været midlertidig cheftræner for førsteholdet i tre kampe efter bruddet med Ståle Solbakken.

- Hjalte er grundigt uddannet i vores filosofi og den metodik, der ligger bag, og han kan bidrage fra dag et med sin faglighed, erfaring og indsigt, siger sportsdirektør Peter Christiansen til klubbens hjemmeside.

Nørregaard spillede som aktiv 325 kampe for FCK, næstflest efter William Kvist. Han afløser som assistent Jacob Neestrup, der er blevet forfremmet til cheftræner efter fyringen af Jess Thorup.

- Hjalte har haft stor succes i fire år som cheftræner for U19-holdet både i Danmark og internationalt i Youth League med en stærk spillerudvikling hele vejen.

- Han kommer med et frisk syn på spillet og en stor ro i sin personlighed. Samtidig er han altid meget ærlig og direkte med sine holdninger, så vi får gode input til at træffe gode beslutninger, siger Neestrup.

Ud over Nørregaard har FC København også Stefan Madsen som assistenttræner. Han afløste i sommer spanieren Ruben Selles, der drog videre til engelske Southampton.