Fodbold

- Ikke helt overraskende, siger spiller i den indonesiske liga

Lørdag er mindst 125 personer omkommet efter uroligheder ved en fodboldkamp i Indonesien.

Brwa Nouri vågnede op til et chok søndag morgen.

Alle kampe i den indonesiske fodboldliga er aflyst, efter 125 personer er døde som følge af uligheder i forbindelse med Arema FCs 3-2-nederlag til Persebaya Surabaya lørdag aften.

- Der findes ikke ord, der kan beskrive, hvor sørgeligt det er, siger den tidligere Östersund-spiller til Aftonbladet.

Omfanget af stadionkatastrofen, hvor mange omkom af iltmangel, er ikke set lignende i Indonesien. Derfor berører ulykken naturligvis Nouri, der med Bali United har spillet på Kanjuruhan flere gange. At der sker en dødsulykke kommer derimod ikke bag på ham.

- Det er ikke helt overraskende, for der sker tribuneskandaler hvert år, hvor folk mister livet. Det skete seneste for tre måneder siden, hvor nogle fans fra et andet hold gik bort. Men nu er det i en helt anden skala og på en måde, som ikke er acceptabel. Det ene holds fans blev så sure over nederlaget, at de stormede banen. Politiet trykkede tilbage, og folk dør, siger Brwa Nouri, der har spillet over 100 kampe for Bali.

Flere er stadig indlagt

De første meldinger lød på 127 omkomne, men søndag formiddag dansk tid blev dødstallet opjusteret til 174. Siden er det dog korrigeret til 125.

Og dødstallet er ikke endeligt, fortæller den indonesiske journalist Rahmat Idris fra den statslige TV-kanal TVRI til SVT.

- 34 døde på stadion. Resten på sygehuset. Det er stadig 200 personer på sygehuse i hele den region, hvor kampen blev spillet, siger Rahmat Idris.

Han fortæller også, at banen blev stormet af cirka 3000 Arema-fans, der ikke var på stadion under kampen. De tiltvang sig adgang efter det første hjemmebanenederlag til Persebaya Surabaya lørdag i 23 år.

– De kunne ikke acceptere nederlaget i lige præcis den her kamp, så helvede brød løs, siger han og tilføjer, at Aremas fans er både anarkistiske og voldelige.

Sådan har Brwa Nouri også oplevet det. Han beskriver Kanjuruhan som et af de mest ugæstfrie steder at spille i Indonesien. Vinder man der, kræver det politieskorte eller en plads i et pansret køretøj at komme derfra.