- Det er virkelig irriterende. Han er blevet et kæmpe problem

I takt med, at VM-slutrunden nærmer sig, vil TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun hver mandag tage temperaturen på landsholdsaktuelle spillere.

Uge efter uge melder de samme bekymringer sig, og de må efterhånden være trættende at skulle forholde sig til for Kasper Hjulmand.

Skader.

Det er jo efterhånden en forbandelse med Andreas Cornelius

Morten Bruun

Ja, det var forventet, at efterårets kompakte kampprogram ville medføre et hav af skavanker, men det ændrer ikke på, at de med kun en halvanden måned til VM kommer ubelejligt. Specielt de skader, der rammer folk med dansk pas.

I den forgangne uge blev Andreas Christensen tilføjet til listen af skadede danske landsholdsspillere. Andreas Cornelius er vendt tilbage til selvsamme liste, efter han ellers blev meldt kampklar for en uge siden.

Men alt skal ikke handle om skader. TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun har igen i denne uge taget temperaturen på de landsholdsaktuelle spillere.

Ugens succeshistorier

Vi kan starte nede bagfra og sige, at der bare er flueben ved målmandsposten. Der er som sådan ingen bekymringer. Kasper Schmeichel ser ud til at få ligakampene i Nice, og Frederik Rønnow, Oliver Christensen, Jonas Lössl og Mads Hermansen spiller alle fast og står i øvrigt godt.

Hvis vi kigger tilbage på de seneste fem år, kan jeg ikke huske, at vi har haft en bedre situation med landsholdets back up-keepere. Der har der virkelig været sårbarhed, men det er der altså ikke længere. Det er bare dejligt.

Og så er det selvfølgelig opmuntrende, at Kasper Dolberg startede inde i weekenden. Han gjorde ikke det store væsen af sig, og den assist, han blev noteret for, var jo ikke en rigtig assist, men den nye træner, Jorge Sampaoli, kunne lige så godt have set en anden vej. Han valgte Dolberg, og det er da en opmuntring.

Midtbanen er det mindste problem for det danske landshold, og vi er jo i en situation, hvor der endda ser ud til at være kamp om de tre reservepladser. Spillere som Philip Billing, Casper Nielsen og Mathias Jensen gør jo, hvad de kan. De spiller godt, og de spiller fast. Det er altså en god situation.

Det er jo ikke ligefrem nyt, men tænk sig, hvis alle kunne være som Pierre-Emile Højbjerg og Christian Eriksen. De spiller hver gang, og der er ingen tvivl om niveauet. Vi ville kunne læne os tilbage, tage en kop kaffe og sige: ”Det er bare klasse”.

Ugens bekymringer

Hvis vi kigger på vores forsvar fra EM sidste år, var der ingen af dem, der spillede ét sekund i weekenden. Det er bare ærgerligt i alle tre tilfælde. I Simon Kjærs tilfælde er meldingen, at hans skade skulle være forbigående, så det er ikke sådan, at jeg frygter for hans deltagelse, men jeg kunne godt tænke mig et flow.

Det er forbandet ærgerligt med Andreas Christensen, men han er forhåbentlig også snart klar igen og skal nok nå at få en masse spilletid, men det er bare virkelig irriterende. Vi må nok bare konstatere, at Jannik Vestergaard ikke kommer med. Han er ikke engang i truppen i Leicester, og det er jo nok ikke videre sandsynligt, at han lige pludselig kommer i kamp – selv hvis Brendan Rogers bliver fyret.

Også i angrebet er der grund til at være ærgerlig. Det er jo efterhånden en forbandelse med Andreas Cornelius, der igen er skadet. Det er bare irriterende, og han er jo blevet et kæmpe problem.

For flere af spillerne bliver det en kamp med tiden. Yussuf Poulsen får nogle indhop, og det er da udmærket, men så er der Cornelius og Jonas Wind, der jo ikke spiller for tiden. Det giver bare et mudret billede. I øjeblikket er det vel kun Martin Braithwaite, Andreas Skov Olsen og Jesper Lindstrøm, der spiller fast.

De banker på

Nu hvor vi er ved angriberne, er det jo oplagt at se på Marcus Ingvartsen, der scorede i weekenden. Hvis han kan komme ind i et flow og score tre-fire mål, er han altså heller ikke længere væk. Det havde selvfølgelig været noget andet, hvis alle angribere spillede og bombede løs, men det gør de ikke. Rasmus Højlund spillede sig ind i varmen på en måned, og det er altså ikke umuligt, at Ingvartsen kan gøre det sammen, men det kræver en god periode.

Det skal vi holde øje med

Med den tid, der er tilbage inden VM, skal vi også til at sige, at det er nu, hvor spillere som Christian Nørgaard, Andreas Cornelius og Jonas Wind skal til at spille. Der skal ikke gå mange uger, før det begynder at blive problematisk. Ugerne går, og man kan vel ikke tage en spiller med, som ikke har spillet i hele september og oktober. Så vi skal til at holde øje med, hvornår de kommer tilbage, og i hvilken forfatning de er i.