Fodbold

Her er fremtidens Ballon d'Or-vindere: - Ville være idiotisk at undlade ham

Karim Benzema modtag mandag Ballon d'Or-prisen, men han vinder den nok ikke om fem år. TV 2 SPORTs eksperter giver her deres bud på, hvem der så gør.

Smilet var det klareste bevis på, at en stor drengedrøm lige var gået i opfyldelse.

Karim Benzema blev mandag aften hyldet med Ballon d'Or-prisen 2022, der gives til den bedste fodboldspiller for 2021/22-sæsonen. Og glæden var ikke til at tage fejl med hos angriberen, der takkede alle omkring sig.

Den 34-årige franskmand nærmer sig en fremskreden alder, alt imens unge talenter lurer i kulissen og er klar til at overtage pladsen som den bedste fodboldspiller i verden.

TV 2 SPORT har bedt to fodboldeksperter om at komme med et bud på tre spillere, som kommer til at kæmpe om Ballon d'Or om fem år i 2027.

Erling Braut Haaland

Nordmand, 27 år i 2027

- Man har en fornemmelse af, at the sky is the limit for ham. Der var jo nogle, der mente at vide, at han ville få det meget svært i Manchester City. Men hvis der nogensinde er nogen, der har gjort kritikerne til skamme, er det ham. Det er lige før, at han burde have været i spil til Ballon d’Or i år. Hans handicap bliver, at han er nordmand, fordi Ballon d’Or oftest går til en, der gjort det godt til slutrunder. Men så er det heller ikke mere umuligt for Norge at komme med, siger fodboldekspert Morten Bruun.

- Det ville være fuldstændigt idiotisk ikke at nævne Erling Haaland som en kandidat til Ballon d'Or om fem år. Det, han laver i øjeblikket, er uset. Den lethed, han er gået ind på måske verdens allerbedste klubhold med og bare har smadret Premier League, er noget af det vildeste, som fodboldverdenen har set i mange, mange år.

- Hvis han fortsætter det tempo, han har lagt ud med i Premier League, kommer han til at lave 60 mål i den bedste engelske række, og så kommer Manchester City til at vinde Premier League og Champions League. Og så vinder Erling Haaland også Ballon d’Or i 2023. Han scorer givetvis ikke 60 mål i Premier League, men det er voldsomt, at man kan lave sådan en fremskrivning og nå sådan et højt tal, siger Bruun.

Pedri

Spanier, 24 år i 2027

- Jeg ser ham indtage rollen som FC Barcelonas absolutte dirigent på midtbanen og også på det spanske landshold. Han har alle kvaliteterne og har visioner i sit spil, og hvis man sammenligner ham med Gavi (holdkammerat i Barcelona, red.), så har Pedri noget ekstra i sit spil, mener Morten Bruun.

- Men det er oplagt, at man tænker på Xavi og Iniesta, når man tænker på Pedri og Gavi. Pedri minder utroligt meget om Iniesta, og bliver han lidt mere målfarlig, har du nærmest den perfekte midtbanespiller.

- Når du allerede i så ung en alder har en fremtræden position for landsholdet og Barcelona, er der al mulig grund til at tro, at du kommer til at fastholde den position i de næste ti år. Man kan jo sagtens se for sig, at han bliver endnu bedre, siger Bruun.

Der var forløsning på Camp Nou, da Pedi scorede efter mange brændte chancer. Video: TV 2 SPORT

Jude Bellingham

Englænder, 24 år i 2027

- Man fredede hans nummer i Birmingham, da han skiftede til Dortmund, og der var en del latterliggørelse af det. Jeg tror ikke, vi griner helt så meget af det i dag, for han har jo båret anførerbindet for Borussia Dortmund. Han er en meget anderledes spiller end Pedri eksempelvis og minder om Patrick Viera, vil jeg sige.

- Der er så meget rå kraft, men også en modenhed over hans spil. Pedri er ikke en hærfører, men det synes jeg, at Bellingham er. Han er stadigvæk teenager, men han ligner en fuldvoksen mand i sit spil. Hans fysik og arbejdsradius er helt enorm. Han var 16 år, da han spillede fast for Birminghams førstehold i den næstbedste række, og det siger ikke så lidt. Jeg tror, at han allerede til VM i Qatar bliver en fremtrædende figur for det engelske landshold.

- Han kommer til at havne i enten Paris, Barcelona, Real Madrid, Manchester City eller Liverpool om fem år. Borussia Dortmund er en fin klub, og skal man skifte derfra, er der jo ikke så mange andre adresser tilbage, der definitivt er mere attraktive, siger Morten Bruun.

Disse bliver også nomineret, mener Bruun

  • Kylian Mbappé (franskmand, 28 år i 2027)
  • Ronald Araujo (uruguayaner, 28 år i 2027)
  • Federico Valverde (uruguayaner, 29 år i 2027)
  • Phil Foden (englænder, 27 år i 2027)

Erling Braut Haaland

Nordmand, 27 år i 2027

- Han vil nok være den, hvis man vurderer det lige nu, der vil være den største. Men han har den ulempe, at han ikke spiller på et stort landshold. Det er lidt det samme, som polske Robert Lewandowski også har været offer for, siger fodboldeksperten Mads Junker.

- Haaland kan næsten godt være nødt til at lave 40 mål per sæson, hvis han skal komme derop og gøre krav på det trofæ, hvor Pedri og Kylian Mbappé nok har større chancer, når man ser på, at de spiller med i slutrunderne hvert andet år.

- Haaland er lidt Ronaldo-agtig i sin tilgang til tingene, hvor han er meget seriøs med sine diæter og træningsvilje.

Kylian Mbappé

Franskmand, 28 år i 2027

- Vi kan igen få det her parløb med det ultimative talent i Mbappé, som kan noget af det, Messi kunne – sætte fart, drible og gøre ting på egen hånd – kontra Haaland, der lidt ligesom Ronaldo er målmaskinen og det fysiske pragteksemplar. Mbappé er et unikt talent med dribleegenskaber og fart.

- Han kom jo stormende frem, og man tænkte, at det kunne han kun, fordi han var et stort talent fra barns ben af. Både Haaland og Mbappé er slået igennem tidligere, end Messi og Ronaldo gjorde det – i hvert fald i forhold til at være afgørende. Mbappé har jo allerede vundet VM som teenager, siger Mads Junker.

- Vi ser bare mere på målscorerne og lægger mere vægt på dem, og der er Mbappé og Haaland bare nogle, der springer i øjnene. Og de spiller i klubber, der vil komme langt i Champions League og vinde deres hjemlige ligaer.

Han har stort set hele pakken som midtbanespiller i så ung en teenagealder, og det er næsten bizart

Mads Junker om Pedri

Pedri

Spanier, 24 år i 2027

- Han er det største midtbanetalent, der er. Kevin de Bruyne er en bedre fodboldspiller lige nu, men når vi kigger fem år frem, er Pedris udviklingspotentiale helt enormt. Den evne han har til at kombinere, være dygtig på bolden, have overblik, ro og erfaring i sådan en alder. Det er kombineret med, at han kan lave mål, erobre bolde og gå til den, siger eksperten.

- Han har stort set hele pakken som midtbanespiller i så ung en teenagealder, og det er næsten bizart. Messi bar han jo også holdet på sine skuldre i mange år, men han gjorde det ikke i så ung en alder.

- Tallene lyver ikke. Når Pedri spiller, så taber Barcelona ikke. Han er også første mand på holdkortet for Spanien, siger Mads Junker.

- De her spillere har alderen, talentet og kvaliteterne. Det bliver noget andet end det seneste årti, der har været præget af kampen mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Disse bliver også nomineret, mener Junker

  • Kevin de Bruyne (belgier, 36 år i 2027)
  • Vinicius Jr. (brasilianer, 27 år i 2027)
  • Thibaut Courtois (belgier, 35 i 2027)
  • Rafael Leão (portugiser, 28 år i 2027)