Historisk for FCK – men det kunne have været større

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft efterbehandler FCK's Champions League-kamp mod Manchester City.

Historisk. Det største FC København har præsteret i Champions League. Det kan man lidt paradoksalt fastslå efter en 0-0-kamp. For det var imod noget af det, vi kalder det ypperste lige nu - et af verdens bedste klubhold.

Men når rygklapperiet er overstået, kan de sætte sig ned i FCK-lejren og alligevel ærgre sig, for muligheden for et endnu større resultat var inden for rækkevidde.

FCK var med i kampen, de havde chancerne - og var en spiller i overtal i en time. De fik frustreret Manchester City, og det er der ikke ret mange hold, der kan prale af at have gjort.

VAR-behar

Citys manager, Pep Guardiola, rettede på den sorte rullekrave og forsøgte at glatte rynkerne på den skaldede isse - ikke fordi det engelske storhold er i fare for det videre forløb i denne turnering, slet ikke.

Men det her var et tab i pointsøjlen og endnu mere et ryk i prestigen.

Det blev dramatisk og kaotisk i Parken, hvor der - trods den kritiske forsyningssituation - var fuldt blus på VAR-vognen. Tre gange i første halvleg så den portugisiske dommer ingen grund til at fløjte, men fik en hvisken i øret fra de eksterne video-vidner.

Og så måtte han tre gange ud til skærmen, vende ryggen til scenen for derefter at armtegne en firkant i luften. Et annulleret City-mål, et dømt City-straffespark og et rødt City-kort. VAR-behar.

Tre FCK'ere tættere på en VM-plads

En præstation med hårdt og disciplineret arbejde, professionelt forberedt - et mesterstykke fra den nye FCK-træner, Jacob Neestrup. Og en trænerkollega, landsholdets Kasper Hjulmand, der opmuntret så til fra tribunen.

Han fik nyt blæk til tre navne, der har været med i periferien, når vi taler VM-truppen, men som her listede sig tættere på.

Nicolai Boilesen, der i landsholdssammenhæng - vi taler brutto - kan være til kvalificeret rådighed både i det centrale forsvar og på venstre back. Han har teknikken, overblikket, klogskaben og venstrebenet - her i topklasse, men Hjulmand ved, at hans krop er bygget af glas. Boilesen har (for) tit været skadet.

Viktor Christiansen, der efter en skadesperiode var tilbage med drive, stor fysik, et enormt løbepensum og kantspil af høj klasse. Venstrebens-plusser til VM-bogen.

Og så serverede Mohamed Daramy lige præcis den x-faktor i internationalt selskab, der kan give en jokerrolle i Qatar. Det var ganske vist med indlagte pauser, men hans første halvleg tog fusen på City-forsvaret, fordi det var inspireret, i højt tempo og med de overraskende udfordringer.

Rakte ud efter mere end ét point

Det blev en aften til stor fornøjelse - et resultat, der klinger. Også når tanken falder på de mange markante profiler, der sad udenfor med skader.

Men når spillerne sætter sig sammen for at gense og -fortælle, vil lokalet i nummer 10 på træningsanlægget på Frederiksberg have en syrlig duft af forstemthed.

For de rakte ud efter mere end det point, der kan give mere europæisk bold efter nytår.