Hjertespisende kaloriemonster venter FCK: Ti vilde ting om Haaland

Når FCK tirsdag aften får besøg af Manchester City, venter der noget af en udfordring for de defensive FCK-spillere.

Chancen for dansk succes i Champions League tirsdag aften er yderst begrænset.

Selvom FCK er kendt for store europæiske aftener, tyder meget på, at den danske traditionsklub står over for en tæt på umulig opgave. Manchester City buldrer derudaf og smadrer det meste på sin vej.

Den engelske storklub bliver ført an af den ustyrlige norske bomber Erling Haaland, der også scorede i mandskabernes første møde. Spørger man TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, bliver det umuligt at holde nordmanden tilbage.

- Han er planetens bedste angriber lige nu. Det er der ingen tvivl om. Problemet for FCK er også, at uanset hvor godt de forbereder sig, så kan man ikke holde Haaland nede.

- Man må acceptere, at han får nogle chancer undervejs, og så skal man satse på, at han brænder. Derfor kan de bagerste FCK-spillere godt gøre livet så surt som overhovedet muligt for Haaland. Men de skal bruge lidt held, fortæller Mads Junker.

Nedenfor kan du læse ti ting om den norske superstjerne, som det ikke er sikkert, at du var bekendt med i forvejen.

Ti ting om vilde Haaland

 1. Født i England

  Erling Haalands far, Alf-Inge Haaland, var selv professionel fodboldspiller og spillede i England, da Erling blev født. 

  Junior-Haaland blev født i Leeds, som Alf-Inge netop havde spillet i. Senere skiftede farmand så til Manchester City, hvilket Erling nu også gør. 

  Som dreng voksede Erling Haaland op som udpræget Leeds-fan. Selvom den nuværende City-spiller blev født i England, har han levet langt størstedelen af sit liv i Norge. 

 2. De mange kalorier

  22-årige Erling Haaland er en stor mand. Han måler 195 centimeter, og med al den motion skal der en del næring indenbords. 

  Alligevel virker det voldsomt, at Erling Haaland på daglig basis indtager godt 6000 kalorier. Det fortæller han selv i dokumentaren 'The Big Decision'

  Til sammenligning anbefales det, at en normal mand indtager omkring 2500 kalorier om dagen. 

 3. Verdensmester i længdespring

  De fleste, der har set Haaland spille, ved, at nordmanden hopper rigtig højt. 

  Netop springstyrken er noget, angriberen altid har været god til. 

  Faktisk har Haaland tidligere været verdensmester i stående længdespring. 

  Det var tilbage i 2006 i kategorien for femårige, og her hoppede Haaland 163 centimeter fra stående. Det var længst af alle i hele verden.

 4. Ni mål i samme kamp

  Haaland har altid scoret mange mål. Alligevel spærrede de fleste nok øjnene op, da de så, at den norske angriber scorede vanvittige NI mål, da Norges U20-landshold bankede Honduras med 12-0 ved VM i 2019.

  Imponerende.

 5. Det filtrerede vand

  De seneste år har Haaland gjort meget for at optimere sine præstationsvilkår. Det betyder også, at han blandt andet har et filtreringssystem installeret i sit hjem, så han får så rent vand som muligt. Det fortæller han om i dokumentarten 'The Big Decision'

 6. Spiser hjerte og lever

  Blandt Haalands daglige 6000 kalorier kan der sagtens være et hjerte eller en lever. Det spiser den norske angriber jævnligt. 

  For ham handler det om at spise sund kvalitetsmad, og det skal være så lokalt som muligt. Jo mere lokalt det kan være, jo bedre for normanden. 

   

 7. Topscorer overalt

  I denne sæson har den 22-årige Manchester City-angriber fortsat sin vilde målscoring. 

  Det betyder også, at han i skrivende stund både er topscorer i Premier League og Champions League i denne sæson.

  Haaland i Premier League: 32 kampe og 35 mål 

  Haaland i Champions Leauge:  9 kampe og 12 mål

 8. Zlatan var det store forbillede

  I løbet af sin opvækst så Erling Haaland op til svenske Zlatan Ibrahimovic. 

  Det har nordmanden de seneste år nævnt ved flere tilfælde. Selvom Zlatan var Haalands største idol, har den 22-årige angriber været inspireret af mange i løbet af sin barndom og ungdom. Blandt andet den spanske tidligere Swansea-angriber Michu, der blomstede under Michael Laudrup. 

 9. Alle de mange mål

  Selvom han kun er 22 år, har Haaland scoret mål i efterhånden mange sæsoner. Endda i flere forskellige ligaer og for forskellige klubber. Nedenstående overblik taler sit tydelige sprog.

  • Manchester City: 47 mål i 51 kampe
  • Borussia Dortmund: 86 mål i 89 kampe
  • Red Bull Salzburg: 29 mål i 27 kampe 
  • Molde: 20 mål i 50 kampe
 10. Vågner til Champions League-hymnen

  Haaland har altid været draget af drømmen om at blive en fodboldstjerne. 

  Faktisk i en sådan grad, at den norske angriber i en årrække havde den klassiske Champions Leauge-hymne som ringetone på sit vækkeur. Måske har han det stadig.