Seks landsholdsspillere skadet – her er status

Umiddelbart kan alle de danskere, der i øjeblikket sidder ude med en skade, fortsat have forhåbninger om at komme med til VM.

En skade kommer altid på et ubelejligt tidspunkt, men i disse uger kan konsekvenserne blive større end normalt.

For VM er kun en halvanden måned væk, så der er en vis risiko forbundet med at spille en fodboldkamp i øjeblikket for verdens bedste fodboldspillere.

Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, har hele efteråret frygtet, at de spillere, som han har udset sig til en plads i truppen, skulle blive ramt af skader, og det gør han ganske givet stadig.

I øjeblikket er seks landsholdsaktuelle spillere ukampdygtige, men fælles for dem alle er, at de forventes at blive klar til det forestående verdensmesterskab i Qatar.

Disse danskere er i øjeblikket skadet

  • Simon Kjær (AC Milan) udgik med en muskelskade 1. oktober i Serie A-kampen mod Empoli. Meldingerne har fra start været, at hans deltagelse til VM ikke er i fare. Mandag skrev det italienske medie Tuttosport, at forventningerne er, at Simon Kjær kan være tilbage i truppen, når AC Milan møder Monza 22. oktober.
  • Jonas Wind (Wolfsburg) blev i midten af august ramt af en lårskade, men tirsdag har han omsider fået grønt lys til at træne fuldt med igen. Wolfsburgs sportsdirektør, Marcel Schäfer, siger til Aller-Zeitung, at hans fremskridt er større end forventet, og at den danske angriber forventes at kunne bidrage til holdet inden for "et par uger".
  • Christian Nørgaard (Brentford) har siddet ude siden starten af september med akillesseneproblemer. Danskerens cheftræner, Thomas Frank, meldte i første omgang danskeren ude i "nogle uger", men han har endnu ikke været i kamp. Søndag kunne han fortælle TV 2 SPORT, at han er begyndt at løbe igen, og at han "forhåbentlig kan nå et par Premier League-kampe inden VM".
  • Andreas Cornelius (FC København) nåede aldrig i kamp i weekenden mod FC Nordsjælland, da han blev skadet under opvarmningen. Mandag fortalte FCK's cheftræner, Jakob Neestrup, på et pressemøde, at landsholdsangriberen forventes ude i et par uger. I september missede han den seneste landsholdssamling med en muskelskade.
  • Andreas Christensen (FC Barcelona) forstuvede sin ankel i sidste uges Champions League-kamp mod Inter. Klubben skrev 5. oktober, at danskerens genoptræning vil diktere, hvornår han er tilbage. Den spanske avis AS har tidligere skrevet, at han muligvis vil sidde ude i en måned.
  • Robert Skov (Hoffenheim) måtte udgå af den seneste Bundesliga-kamp med en lyskeskade, men det skulle ikke være alvorligt. Ifølge Kicker kan den 26-årige dansker allerede komme i kamp igen på fredag, hvor Hoffenheim møder Schalke.

Mens de seks ovennævnte spillere endnu ikke er kampdygtige, er det værd at nævne Yussuf Poulsen og Mikkel Damsgaard som spillere, der fortsat er på vej tilbage i topform efter at have siddet ude i en længere periode.

Begge spillere får jævnligt indhop for deres respektive klubber, Brentford og RB Leipzig. Hvis de undgår at blive ramt at tilbageslag, må det forventes, at både Damsgaard og Poulsen vil være i betragtning til en plads i VM-truppen.

Danmark spiller den første kamp ved VM 22. november, hvor modstanderen er Tunesien.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21