Fodbold

FCK-invitation gav City-fan uforglemmelig aften

Norske Alf Brun mødte både Pep Guardiola og Erling Haaland, da han for sidste gang så sit yndlingshold på stadion.

- Det var helt vildt.

For den norske Manchester City-tilhænger Alf Brun var tirsdagens Champions League-kamp i Parken meget mere, end han havde håbet på.

Alene det, at han som dødssyg ALS-patient var på stadion, var en sejr i sig selv. At han også mødte Pep Guardiola og senere Erling Haaland toppede det hele.

- Det var et stort øjeblik for Alf at møde Guardiola, siger nordmandens hustru, Anne Bruun Syversen, til NRK.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad han sagde. Jeg blev så starstrucked, tilføjer hun om mødet, som FCK har delt på Twitter.

Alf Brun blev diagnosticeret med den sjældne nervesygdom ALS, da han var 27 år gammel. I dag er han 33, og med egne ord har han levet længere med sygdommen end gennemsnittet. Men Alf Brun er uhelbredeligt syg, og han har brug for hjælp til alt andet end at tænke.

Opsøgte hjælp på nettet

Tankerne flyder til gengæld, som de skal, har han tidligere fortalt NRK. Og det var netop en af Alfs tanker, der førte til, at han tirsdag kunne se sit hold for sidste gang, selvom han ikke havde heldet med sig i det offentlige billetsalg.

- Er der nogen, som kan hjælpe mig med en kørestolsbillet til FC København – Manchester City? Jeg har haft ALS i 7 år, og dette vil være min sidste mulighed for at se City spille fodbold. Like og retweet gerne. Tusind tak, skrev han på Twitter den 1. september.

Derefter gik opslaget viralt, og kort efter blev han inviteret til kampen af FCK, der også sørgede for, at han mødte de to trænere før kampen.

- Jeg ønsker dig en god kamp. Alt det bedste. Og jeg håber, det bliver en stor overraskelse … oplevelse, sagde Jacob Neestrup inden kampen.

Han ramte plet både med fortalelsen og oplevelsen. Kampen på Alf Bruns uforglemmelige aften endte nemlig 0-0.