Fodbold

Sønderjyske løsriver sig - og skal have nyt logo

Sønderjyske Fodbold får sin egen administration efter at have delt den med håndbold- og ishockeyafdelingen.

Fodboldklubben Sønderjyske skal ikke længere dele administration med håndboldklubben og ishockeyklubben af samme navn.

Det meddeler 1.-divisionsklubben på sin hjemmeside.

Adskillelsen sker, efter at fodboldklubben 1. august kom tilbage på danske hænder, efter at den i to år havde haft amerikanske ejere, der var forpligtet til at have en samarbejdsaftale mellem Sønderjyske Fodbold A/S og Sønderjysk Elitesport A/S.

Nu skal de ikke længere dele administrative opgaver som salg, økonomi, marketing og kommunikation.

- Vi har vurderet, at fodboldbranchen i dag er så kompleks og krævende, at vi har brug for en administration, hvor alle kræfter udelukkende har fokus på fodbolden.

- Aftalen er også af en størrelse, hvor vi ud fra en økonomisk betragtning har vurderet, at det vil være mere fordelagtigt for Sønderjyske Fodbold A/S at have sin egen administration.

- Vi har først og fremmest fokus på at få styr på fodboldforretningen igen. Vi kommer fra et dundrende underskud i det seneste regnskabsår, og der følger både besparelser og en række fordele ved, at vi får en selvstændig administration.

- Vi får nogle medarbejdere, der kan dedikere sig fuldstændig til fodbolden, og vi er helt overbeviste om, at det vil give klubben et løft på mange parametre, at vi fremover kan navigere selvstændigt uden at tage en række hensyn og opgaver, der ikke vedrører vores kerneprodukt, lyder det fra ejerkredsen af fodboldklubben.

Skal have nyt logo

Den består af erhvervsfolkene Povl Davidsen, Søren Davidsen, Morten Kristoffer Larsen og Markus Kristoffer Hansen.

- Når vi drifter 32 millioner kroner i underskud (i fodboldafdelingen, red.), er vi nødt til at kende vores butik 100 procent. Vi er nødt til at være inde omkring alt lige fra fakturaer og kampafvikling til sikkerhed og salg. Det hele, siger Markus Kristoffer Hansen til JydskeVestkysten.

Ifølge avisen skal fodboldklubben have nyt logo som følge af adskillelsen.

De nye ejere har også betalt fodboldafdelingens gæld på syv-otte millioner kroner til Sønderjysk Elitesport.

Sønderjyske Fodbold A/S og Sønderjysk Elitesport A/S vil fortsat have et tæt samarbejde omkring det fælles, lyseblå brand, lyder det fra fodboldklubben.

Fodboldklubben har hjemme i Haderslev, ishockeyholdet spiller i Vojens, mens håndboldholdene spiller i Sønderborg og Aabenraa.