VM fodbold

Messi udpeger sine VM-favoritter

Ifølge den argentinske fodboldstjerne har Frankrig og Brasilien de bedste chancer ved VM i Qatar.

Argentinas landsholdsanfører, Lionel Messi, mener, at Frankrig og Brasilien er favoritter til at vinde VM i Qatar i år.

Ifølge den sydamerikanske fodboldstjerne er der flere store fodboldnationer, der som regel bliver nævnt, når snakken falder på en eventuel VM-vinder.

Brasilien, Tyskland, Frankrig, England og Spanien løber som regel med favoritkåringerne, men heriblandt er der to nationer, som spås særligt gode chancer af Lionel Messi.

- Vi nævner altid de samme store hold. Men hvis jeg nu skal pege på nogen, er Brasilien og Frankrig de to store kandidater til at vinde VM, siger han til mediet Directv.

Begge hold har ifølge Messi en meget klar spillestil, og begge har efterhånden haft deres træner ved roret i en længere årrække.

- De har haft den samme gruppe (af spillere, red.) i lang tid, og det fungerer godt. Frankrig, som ud over sidste EM, hvor de blev slået ud i ottendedelsfinalen, har nogle imponerende spillere, siger Messi.

Bekymret landstræner

Anføreren, som spiller for den franske klub PSG, smider ikke sit eget landshold i hatten, på trods af at holdet er ubesejret i 35 kampe og sidste år slog Brasilien i finalen af Copa America.

Argentinas landshold har dog døjet med skader på det sidste, hvor nøglespillere som Paulo Dybala og Angel di Maria har været ramt.

Ifølge landstræner Lionel Scaloni kan det have noget at gøre med de mange kampe, som skal afvikles på klubniveau for at gøre plads til en VM-turnering midt i sæsonen. VM afholdes som regel om sommeren, mens der er pause for de fleste klubturneringer.

- Vi er i et ret vanskeligt stadie. Spillerne spiller mange kampe, siger Scaloni til mediet Afaestudio, men slår dog fast, at "det er en del af at være elitespiller og landsholdsspiller".

- Det bekymrer mig, men der er jo ikke så meget, man kan gøre ved det. Jeg tror på, at man skal lade spillerne gå på banen og spille og ikke tænke på, hvad der sker bagefter - det kan være altafgørende. Lad dem spille helt naturligt.

VM i Qatar går i gang 20. november, hvor turneringen åbnes med et opgør mellem værtslandet og Ecuador. Argentina spiller dets første kamp to dage senere, når det mødes med De Forenede Arabiske Emirater.