Fodbold

Landstræner vil trække VM-værter

Landstræneren vil helst trække New Zealand, men er også tilfreds med Australien fra øverste VM-seedningslag.

Når der lørdag formiddag dansk tid bliver trukket lod til grupperne til fodboldkvindernes VM-slutrunde næste år, håber landstræner Lars Søndergaard at trække en af værtsnationerne, Australien og New Zealand, fra øverste seedningslag.

Seedningslagene er baseret på den seneste verdensrangliste med undtagelse af VM-værterne, der begge får en "gratis" plads i øverste lag. Det vil være fornuftigt at trække dem frem for en række fodboldmastodonter fra samme lag, mener Søndergaard.

- Jeg vil gerne trække New Zealand fra øverste seedningslag og så møde dem i åbningskampen på deres hjemmebane i Auckland. I bund og grund er det jo en lettere modstander end USA, England eller Tyskland fra øverste seedningslag.

- På papiret vil det også være meget godt, hvis vi trækker Australien fra øverste seedningslag, hvis man sammenligner deres resultater med de bedste nationers resultater, siger Søndergaard.

Danmark tabte 1-3 til Australien i en testkamp i Viborg i sidste uge.

Vil undgå dynamitpulje

Ved EM i sommer var Danmark i gruppe med både Spanien og Tyskland og røg ud efter gruppespillet. Han vil gerne undgå en ny dynamitgruppe, selv om Danmark er hårdt udsat ved akkurat at være havnet i tredje seedningslag.

- Hvis vi rammer to svære modstandere, det kunne være USA og et godt europæisk hold, så ved vi allerede nu, at vi får det vanskeligt, siger Søndergaard.

Danmark kan maksimalt komme i gruppe med et andet europæisk hold.

Skal ikke undervurdere udvikling

Danmark kommer formentlig også til at møde modstandere af en noget mere ukendt størrelse. Eksempelvis Zambia eller Filippinerne.

- Der er nogle af de fodboldkulturer, som jeg slet ikke kender. Men man må ikke undervurdere, at kvindefodbolden er inde i en rivende udvikling i mange lande, selv om det ikke kan ses på verdensranglisten. Det er trods alt lande, som har kvalificeret sig til VM, siger Lars Søndergaard.

Han frygter ikke, at den store niveauforskel på VM-deltagerne medfører store øretæver, som det for eksempel var tilfældet i den seneste europæiske VM-kvalifikation, hvor der blev vundet kampe med henholdsvis 20-0 og 19-0, mens der også var en lang række sejre på 6-12 mål.

- Jeg tror ikke, vi ser de helt vildt store sejre. Ved sidste VM vandt USA 13-0 over Thailand, men der var den eneste af den slags resultater.

- Jævnbyrdigheden er blevet større, og det er godt for kvindefodbolden, så jeg tror ikke, at vi vil se markant flere storsejre end ved et herre-VM. Men jeg vil da ikke beklage mig, hvis vi tager en rigtig stor sejr over nogen til VM, siger Søndergaard.

Ser frem til afklaring

Han ser frem til at få en afklaring på Danmarks VM-modstandere, så planlægningen af testkampe før slutrunden kan begynde. Samtidig skal det afklares, om Danmark skal spille sine indledende kampe i New Zealand eller Australien. Det afgør, hvor Danmark får sin VM-base.

Der er otte VM-grupper. De to bedste i hver gruppe går videre til turneringens knockoutfase. VM-slutrunden afvikles i perioden 20. juli-20. august næste år.

Her er seedningslagene:

  • * Seedningslag 1: Australien, New Zealand, USA, Sverige, Tyskland, England, Frankrig og Spanien.
  • * Seedningslag 2: Canada, Holland, Brasilien, Japan, Norge, Italien, Kina og Sydkorea.
  • * Seedningslag 3: Danmark, Schweiz, Irland, Colombia, Argentina, Vietnam, Costa Rica og Jamaica.
  • * Seedningslag 4: Nigeria, Filippinerne, Sydafrika, Marokko, Zambia og tre hold, der findes i playoffkampe i februar.

Lodtrækningen begynder lørdag klokken 8.30 dansk tid.