VM fodbold

Danske fans kommer i undertal i Qatar

Der er i alt afsat mellem 700 og 800 billetter til danske fans til hver gruppekamp i Qatar, oplyser DBU.

De danske fodboldfans kommer i stort undertal på tribunerne under det forestående VM i Qatar.

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser, at der er solgt mellem 700 og 800 billetter til danske fans til hver af gruppekampene mod Tunesien, Frankrig og Australien.

Den store kritik af Qatar som vært samt dyre hotelpriser i landet har formentlig været med til at skræmme de danske roligans væk.

Billetsalget har nærmest stået stille hen over den seneste måned. I slutningen af september var der sammenlagt solgt 2000 billetter til gruppekampene, og det tal ligger nu på mellem 2100 og 2400 billetter.

Det er et godt stykke fra eksempelvis Australien. Her har de australske fans på det seneste købt massevis af billetter, fortæller Australiens Fodboldforbund til Ritzau.

Det betyder, at der aktuelt er solgt mere end 23.000 billetter i Australien til de tre gruppekampe i Qatar - altså mere end 7500 i gennemsnit.

Tunesien er ikke favorit

Frankrig er ifølge Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) i top-10 over de lande, der har aftaget flest VM-billetter. Fifa oplyser dog ikke de konkrete tal for billetsalget i hvert enkelt land.

Mediet Sudouest.fr fortalte i slutningen af september, at der som minimum vil være mellem 3500 og 5200 franske fans på plads på tribunerne til at støtte Les Bleus i hver af gruppekampene.

Tunesiens landshold kan sandsynligvis også se frem til stor opbakning i Qatar, hvor der bor op mod 26.000 tunesere. Tunesiens Fodboldforbund er dog ikke vendt tilbage med konkrete tal.

Danmark indleder VM 22. november mod Tunesien, fire dage senere gælder det Frankrig, inden Australien er modstanderen i den sidste gruppekamp 30. november.