Her er Danmarks nye VM-sang

Burhan G, Ankerstjerne, Nicolai Seebach og Jarl Friis-Mikkelsen har sammen med det danske landshold stået bag den nye landsholdssang.

'Re-Sepp-ten.'

Sangen, der skal slås, hvis man vil løbe med prisen for at have lavet den mest ikoniske landsholdssang. Jarl Friis Mikkelsen er et bud på en mand, der kan have recepten på, hvordan det skal gøres. Han har sammen med flere andre skrevet teksten til den nye landsholdssang med navnet 'Skulder Ved Skulder', ligesom tilfældet var det i 1980'erne, da han skrev teksten til 'Re-Sepp-ten.'

Igen har landsholdet rollen som kor, mens Kasper Schmeichel - ligesom Frank Arnesen gjorde det i 80'erne - bidrager med fremtrædende vokaler undervejs.

Og det er netop den danske landsholdskeeper, der blev fremhævet af holdkammeraterne, inden de gik ind til optagelserne af den nye sang.

Rasmus Nissen Kristensen: - Jeg tror, Schmeichel er det eneste seriøse bud på noget.

Joachim Andersen: - Jeg tror, Schmeichel kan synge lidt. Han kan godt lide det i hvert fald. Jeg tror, han glæder sig.

Anderledes skeptiske var de to landsholdsprofiler, da snakken faldt på egne evner bag mikrofonen.

I ved godt, at I skal synge først?

- Ja, åbenbart.

Kan I synge?

- Nej. Jeg er spændt på, hvor det kommer fra i udvalgsprocessen, at jeg skal synge for. Jeg har ingen forventninger til mig selv, lød det fra Rasmus Nissen Kristensen, mens Joachim Andersen gav ham ret.

- Jeg tror ikke, vi har mange gode valgmuligheder. Jeg ved, at vi er gode til at synge i bilen. Men det er de fleste.

Salme-inspireret popsang

Især Jarl Friis Mikkelsen og Burhan G har haft en stor finger med i spillet i udarbejdelsen af den nye landsholdssang.

I de tidlige snakke om, hvordan sangen skulle udformes, gik man i en anden retning end det, der synes oplagt til en catchy popsang.

- Da vi mødtes første gang, snakkede vi om, hvilken vej vi skulle gå. Vi blev enige om, at ordet salme var et godt udgangspunkt, som ikke var prøvet før. Så man kan vel godt kalde det en popsalme, lød det fra Jarl Friis Mikkelsen, da TV 2 SPORT interviewede ham på optagedagen.

Sangen, hvor de danske fans har haft muligheden for at bidrage med ord til teksten, er også en hyldest til det, landsholdet i særdeles har været i stand til - at samle hele befolkningen.

- Den er blevet til på den måde, som ’Jarlen’ fik lov til at overvære, da han lavede 'Re-Sepp-ten'. Det er med input fra hele Danmark i forhold til, hvilke linjer der skal med i sangen, sagde Burhan G og tilføjede:

- Det handler ikke om os. Det måtte kun handle om fodbold, landsholdet og sammenhold.

Skulder ved skulder kommer landsholdet til at stå, når de skal i aktion ved VM i Qatar. Danmark spiller første kamp 22. november mod Tunesien.