VM fodbold

Danmarks VM-modstander truet med udelukkelse

Fifa er bekymret for, at der foregår politisk indblanding i Tunesiens Fodboldforbund.

Tunesien risikerer at blive udelukket fra VM-slutrunden i Qatar af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det beretter BBC fredag.

Fifa er ifølge BBC bekymret for politisk indblanding i Tunesiens Fodboldforbund (FTF) efter flere udtalelser fra landets sportsminister, Kamel Deguiche. Har det noget på sig, så strider det imod Fifas regler.

Derfor har Fifa sendt et brev til FTF for at få klarlagt, om landets regering forsøger at blande sig i fodboldforbundets anliggender og reelt truer med at opløse forbundet.

Hvis Tunesien ikke overholder Fifas regler, så kan en mulig sanktion være udelukkelse fra turneringer, både for tunesiske klubber og landsholdet.

Tunesien står til at møder Danmark 22. november i den første gruppekamp ved VM-slutrunden i Qatar. De to lande er desuden i gruppe med Frankrig og Australien.

Journalist tvivler på udelukkelse

Den tunesiske sportsjournalist Souhail Khmira fortæller, at situationen selvfølgelig er alvorlig for Tunesien, men han tvivler alligevel på, at det afrikanske mandskab bliver udelukket fra det forestående VM.

- Det er et ret alvorligt krav fra FIFA, men bliver Tunesien udelukket? Det tror jeg ikke. Det afhænger af forbundets svar, men jeg tvivler på det, siger Souhail Khmira til TV 2 SPORT og uddyber:

- Sportsministeren har været i åben strid med fodboldforbundet i et stykke tid efterhånden. Forbundet beskylder konstant ministeren for at blande sig. For nylig har han hævdet, at han har lovmæssig magt til at opløse forbundet. Det faldt ikke i god jord.

Tunesien kvalificerede sig til den kommende slutrunde efter to play off-kampe mod Mali.

Opdateres...