Fodbold

- Han har virkelig gjort alt for at snige sig med til VM

I takt med, at VM-slutrunden nærmer sig, vil TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun hver mandag tage temperaturen på landsholdsaktuelle spillere.

Nu spidser det for alvor til!

Om præcis en uge udtager Kasper Hjulmand den danske VM-trup.

Hovedparten af de 26 spillere giver efterhånden sig selv, men med kun 22 dage til VM-premieren mod Tunesien er der alligevel flere spørgsmål, der endnu ikke er besvaret.

Bliver Andreas Christensen klar? Hvad med Christian Nørgaard? Og bliver der plads til en offensiv joker? Heldigvis for Danmark ser flere spørgsmål ud til at være besvaret i den seneste uge, hvor nogle af de offensive spillere fik noget tiltrængt spilletid.

Herunder ser TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun tilbage på den seneste uge og fremhæver en række af de spillere, der enten vækker glæde eller giver anledning til bekymring på kanten af VM.

Ugens succeshistorier

Det må være fedt for Rasmus Nissen Kristensen at være med til at vinde på Anfield. Han var bænket i kampen forinden, så det er absolut en succeshistorie, at han igen spillede fuld tid, da Leeds slog Liverpool.

Jeg vil også fremhæve Jonas Wind, der er kommet tilbage fra sin skade og scorede sit første sæsonmål for Wolfsburg i weekenden. Det er også værd at notere, at Andreas Cornelius kom ind for FCK både mod Sevilla og Randers. Han har fyldt noget i sine indhop, og det kan blive vigtigt for Danmark. På landsholdet ser jeg ham også som en spiller, der kan komme ind og ændre noget.

Mikkel Damsgaard fortjener også at blive nævnt, efter han spillede næsten en time for Brentford i weekenden. Det er noget af det meste, han har spillet for den klub. Men det er jo ikke for sine præstationer i Brentford, han bliver udtaget til VM. Det er på de tidligere landskampe.

Alt i alt er det også en succeshistorie, at der lige nu er ti reelle kandidater til de offensive pladser i Danmarks VM-trup. Lørdag scorede Marcus Ingvartsen for femte kamp i træk for Mainz, så de seneste måneder har han virkelig gjort alt for at snige sig med til VM på et yderligt mandat. Det bringer Hjulmand i et skisma. Skal han pille ved dem, der plejer at være med?

Ugens bekymringer

Christian Nørgaard. Han har stadig kun spillet fire betydende kampe i denne sæson – og det havde altså været noget sjovere, hvis det havde været fire kampe i oktober i stedet for august. Vi ved ikke helt, hvor han står. Men vi ved, hvor kort tid der er til VM. Truppen udtages allerede 7. november.

Christian Nørgaards situation er særligt interessant, fordi Thomas Delaney hænger i Sevilla. Både Christian Eriksen og Pierre Emile Højbjerg ser ud til at være i rigtig god form, så det er superærgerligt, hvis Nørgaard ikke er klar til at øge konkurrencen på midtbanen. Det kan ende med, at vi skal tænke Daniel Wass ind som en kandidat til den centrale midtbane snarere end højre wingback.

Skadessituationen omkring Andreas Christensen er også bekymrende. Hvor står han? Hvornår kan han spille? Thomas Delaney og Kasper Dolberg skal nok komme til VM, selvom vi kunne have ønsket, at de fik mere spilletid. De er klar til at spille, men blive ’AC’ også det?

I forhold til Andreas Christensen vil jeg i øvrigt sige, at det giver et større spænd, at man må udtage 26 spillere frem for 23. Hvis et par af dem ikke er helt spilleklar, har man stadig dobbelt op på alle positioner. Derfor er der ingen grund til at himle op, hvis ’AC’ ender med at blive udtaget uden at have spillet for Barcelona.

Og så må jeg sige, at det ærgrer mig, at Mathias ’Zanka’ Jørgensen røg ud på bænken igen for Brentford.

De banker på

Det er en positiv følgeton, at jeg nævner Marcus Ingvartsen uge efter uge. Han har scoret i fem Bundesliga-kampe i træk. Slutspurten frem mod VM er sat ind, så det kan mærkes.

Jacob Bruun Larsen har også været god, men toget er nok kørt for ham. Det samme med Daramy. Hvorfor skulle de komme med, mens Ingvartsen har scoret og scoret og scoret?

Jeg ser i det hele taget ikke noget stort felt af boblere. Truppen ligger rimeligt fast. Men Alexander Bah har altså gjort det godt. Det er meget bemærkelsesværdigt, at han har spillet så meget for Benfica – et af Europas stærkeste klubhold. Han kan med ro i sindet sige, at han ikke kunne gøre mere for at blive udtaget.

Det skal vi holde øje med

Det er ved at være sidste udkald. Klubberne i de europæiske turneringer har en kamp i midtugen, men ellers er der jo kun weekendens kampe tilbage, før Kasper Hjulmand udtager sin VM-trup.

Det ville være dejligt, hvis en spiller som Jonas Wind starter inde. Jeg vil bestemt også spejde efter Andreas Christensen. For Barcelonas vedkommende er det meget bekvemt at bringe ham i spil mod Viktoria Plzen, hvis han er klar. Den kamp er jo uden betydning, fordi det ligger fast, at Barcelona slutter som nummer tre i gruppen.