VM fodbold

Qatar betaler VM-fans for god omtale

50 hollandske fans har fået VM-rejsen betalt af Qatar. Til gengæld skal de skrive indlæg på de sociale medier.

Hollandske fodboldfans er blevet betalt for at skrive positivt om Qatar på de sociale medier forbindelse med VM i fodbold. Det skriver den hollandske avis NOS.

50 hollændere har fået betalt både deres rejse til og fra Qatar samt logi i Qatar. I bytte skal de komme med god PR for ørkenstarten, der arrangerer VM i november og december.

Avisen skriver, at fansene har fået besked om, at de skal opføre sig på en bestemt måde, og at de skal bidrage positivt i deres beretninger om VM i Qatar.

Alle indlæg på sociale medier, som ikke følger reglerne, kan slettes.

De fodboldfans, som deltager, er oplyst om Qatars brud på menneskerettighederne i landet. Alligevel har de valgt at deltage.

- Personligt mener jeg, at sport og politik skal holdes adskilt, siger Leon van der Wiik til NOS.

Han er koordinator for de hollandske fodboldfans, som er udvalgt til at deltage i projektet.

Møder Qatar i gruppespillet

Nogle fans har sagt, at de rejser ned til slutrunden, men oplyser ikke, om de vil acceptere indbydelsen og betingelserne fra Qatar.

- Det var en stor fristelse af takke ja, men jeg synes ikke, at vi skal opføre os som forretningsfolk på vegne af Qatar, siger en hollandsk fodboldtilhænger til avisen.

Holland er i samme VM-gruppe som værtsnationen Qatar, Ecuador og Senegal. Danmark er i gruppe med Frankrig, Australien og Tunesien.

VM begynder 20. november og slutter 18. december.