VM fodbold

TV 2-hold smidt væk i Qatar

I forbindelse med optagelser til et tv-indslag forbød en sikkerhedsvagt TV 2s hold at filme i Al Dafna Park, hvor opbygningen af en fanzone er i gang.

Om præcis en uge fløjtes VM i fodbold i gang. Om præcis en uge vil der derfor være tusindvis af fodboldfans samlet i Doha for at tage del i en af verdens største sportsbegivenheder.

Men er Qatar klar til at byde fansene velkommen? Ikke helt som TV 2 SPORTs hold kunne dokumentere efter ankomsten til ørkenstaten og en tur rundt i Doha.

Lørdag genbesøgte TV 2 SPORTs journalist og fotograf så Al Dafna Park – hvor der skal være en officiel FIFA-fanzone – i forbindelse med optagelser til et tv-indslag om Qatars arbejde med at blive VM-klar.

Men efter at have filmet i parken i nogle minutter blev TV 2 SPORTs hold mødt af en sikkerhedsvagt med ansvar for området, der forbød dem at filme i parken, trods det, at både journalist og fotograf har en FIFA-akkreditering, som giver tilladelse til at filme på turiststeder og i åbne områder inklusive blandt andet fanzoner.

- I må ikke komme herind lige nu. Det er ikke tilladt. I må komme fra den 20. (november, når VM begynder, red.), lød det fra sikkerhedsvagten, da TV 2 SPORTs journalist gentagne gange spurgte, hvorfor han nægtede dem at filme videre i parken, hvor der også knokles dag og nat for at få fanzonen klar.

Andre steder, hvor TV 2 SPORTs hold filmede lørdag, gav vagter dem grønt lys, så snart de fremviste deres akkrediteringer.

Du kan se tv-indslaget i videoafspilleren øverst.

Åbningsstadion er næsten færdigt

Et andet sted i Qatar, hvor arbejdet heller ikke er helt færdigt, er på åbningsstadionet Al Bayt i Al Khor nord for Doha.

Godt nok står græstæppet knivskarpt, men da TV 2 SPORTs hold var forbi, var arbejdere blandt andet i gang med noget betonarbejde i VIP-logen, som til åbningskampen mellem Qatar og Ecuador 20. november vil blive indtaget af fodboldbosser og Qatars emir, sheik Tamim bin Hamad Al Thani.

- Det skal de dog nok blive færdige med til åbningskampen, siger Jesper Amter, TV 2 SPORTs journalist i Qatar.

Der skal spilles i alt ni VM-kampe på Al Bayt Stadion, som migrantarbejdere har arbejdet på uden at få løn, rapporterede Amnesty i 2020.

Foruden åbningskampen vil Al Bayt Stadion lægge græs til blandt andet braget i gruppe E mellem Spanien og Tyskland, en kvartfinale samt semifinalen 14. december.

Lykkes det Danmark at vinde gruppe D og også komme i kvartfinalen og semifinalen, skal de danske fodboldherrer spille disse to knockoutkampe på netop Al Bayt Stadion.

I gruppespillet skal Danmark spille på Education City Stadion (mod Tunesien 22. november), Stadion 974 (mod Frankrig 26. november) og Al Janoub Stadion (mod Australien 30. november).

Se 'Abdel og det beskidte spil i Qatar' på TV 2 tirsdag klokken 20.00.