Hjulmand forklarer "hårdt fravalg"

Landstræneren kalder Jannik Vestergaard for "en stor leder".

Da Kasper Hjulmand søndag aften satte navn på de sidste spillere til VM-truppen, var der samtidig tale om et fravalg af flere spillere.

En af dem er Jannik Vestergaard. Han har spillet 35 landskampe og været en fast del af landsholdet de sidste år. Men på det senest er han gledet ud, fordi han ikke spiller i sin klub Leicester.

Dét fravalg gjorde ondt på landstræneren.

- Det var hårdt. Jeg kan ikke forklare, hvor meget jeg sætter pris på ham. I den tid, hvor jeg har været landstræner, har han været en solid støtte og spillet gode landskampe. Han er en stor leder. Han tænker sig om og har en personlighed, der har klædt vores gruppe, siger Kasper Hjulmand.

- Det er så irriterende, at han ikke har fået flere kampe. Jeg har også besøgt ham. Det er hårdt, når der er en spiller og person … Det er ikke det bedste ved jobbet at ringe og sige nogle de ting, siger Hjulmand på det sidste pressemøde inden afgang til VM-slutrunden i Qatar.

Landsholdet rejser tirsdag morgen.

Kjær er ked af det

Landsholdsanfører Simon Kjær har spillet mange landskampe sammen med Jannik Vestergaard. Deres forhold er godt, og derfor gør det også ondt på ham, at forsvarskollegaen ikke kommer med.

- Jeg har det meget svært med det. Jeg står utroligt tæt med Jannik, også uden for banen, og jeg har også snakket med Jannik i dag (mandag red.).

- Det er selvfølgelig ikke en sjov samtale, og han er skuffet. Jeg er ked af det på hans vegne, men jeg forstår også, hvorfor landstræneren har taget det valg. Jeg er sikker på, at han kommer igen, siger Simon Kjær.

Jannik Vestergaard fortalt tidligere mandag til Ritzau, at fravalget "gør ondt".

Danmark åbner VM den 22. november, hvor Tunesien er modstanderen.

Følg VM på TV 2s platforme. Se sendeplanen her.