Fodbold

Hjulmand med klar opfordring til danskerne før udskældt VM

Det danske landshold rejser tirsdag til Qatar. Her bliver spillerne og staben indkvarteret på et hotel, hvor DBU har godkendt arbejdsforholdene.

Ceres Arena i Aarhus, Bella Center i København og Storms Pakhus i Odense.

Det er tre af de steder, der åbner op og samler folket om Danmarks kampe ved VM i Qatar.

Og selvom adskillige kommuner har fravalgt storskærmarrangementer, er det ikke forkert at støtte landsholdet i fællesskab, mener Kasper Hjulmand.

- Det er okay at se landsholdet, og det er okay at blive begejstret, når vi spiller. Det er frit, om man vil se med eller ej. Men jeg synes ikke, at man skal have dårlig samvittighed over at samles og bakke op om landsholdet, siger han på et pressemøde mandag aften.

Samtidig pointerer den danske landstræner, at problematikkerne i Qatar er vigtige at belyse.

- Jeg forstår hundrede procent kritikken af Qatar, og jeg er bekymret over situationen. Men jeg tror ikke, at det rykker et komma at slukke for fjernsynet.

Danmark har gjort det godt

Verdensmesterskaberne i Qatar handler ikke kun om fodbold. Det handler i høj grad også om krænkelse af menneskerettigheder, migrantarbejdere og utallige døde.

Her mener Kasper Hjulmand, at det danske folk, medierne og DBU har været med til at nuancere debatten – og sådan vil det blive ved med at være.

- Vi har som forbund været nogle af dem, der gennem lang tid har gjort mest for at påvirke tingene i Qatar.

- Jeg vil fokusere på fodbold, men Danmark og DBU vil stadig fokusere på agendaen om at forbedre situationen i Qatar.

Tirsdag ankommer det danske landshold til Qatar. Her bliver spillerne indkvarteret på et hotel, hvor DBU tidligere har sendt folk afsted for at gennemsøge arbejdsforholdene.

Danmarks første kamp ved VM bliver spillet den 22. november mod Tunesien.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21