PSG-stjerne misser VM - dansk modstander tvunget til udskiftning

Paris Saint-Germains Presnel Kimpembe er tvunget til at melde afbud til VM, da han fortsat er plaget af en skade.

Frankrig kommer til at mangle en vigtig del af forsvaret ved VM-slutrunden.

27-årige Presnel Kimpembe, der til daglig spiller i storklubben Paris Saint-Germain, har nemlig været nødsaget til at melde afbud.

- Efter flere test, der er udført af den medicinske stab i både PSG og på landsholdet, har jeg taget beslutningen om ikke at spille VM, skriver Kimpembe på Instagram, mens det fransk fodboldforbund ligeledes har bekræftet nyheden.

Midterforsvareren har kæmpet med en forstrækning, der har holdt ham ude i flere kampe, og selvom det er en drøm at repræsentere landsholdet, er der noget, der er vigtigere.

- Min sundhed kommer først, og de seneste test har vist, at jeg ikke vil være i stand til at spille på 200 procent, og jeg vil ikke svække holdet. Jeg ønsker alle mine holdkammerater den bedste turnering, og jeg vil være den første, der hepper med.

Presnel Kimpembe bliver erstattet af AS Monacos Axel Disasi.

Har en vigtig rolle på holdet

Forsvarsspilleren var vigtig for Frankrig under EM-slutrunden sidste år, hvor han spillede alle fire kampe. I kvalifikationen til VM har han stort set også fået fuld spilletid i alle kampe.

Frankrig står dermed i en yderst svær situation, da Raphael Varane også er på vej tilbage fra en skade, men samtidig er skrevet ind i VM-truppen.

Franskmændene er i gruppe med Danmark, Australien og Tunesien ved VM, der begynder 20. november.

Danmark og Frankrig tørner sammen 26. november klokken 17. Den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21