Søndag ville Frederiksen blive – det ændrede sig på 15 timer

Niels Frederiksen havde søndag aften ingen planer om at forlade posten som Brøndby-træner. Mandag morgen var udmeldingen en anden.

Søndagens 2-0-nederlag til Viborg viste sig at blive Niels Frederiksens sidste kamp som Brøndby-træner.

Efter det skuffende resultat mod Viborg slog den danske træner fast, at han havde i sinde at fuldføre sin kontrakt, der først udløb til sommer.

Mandag morgen – omkring 15 timer senere – var tonen en anden. Brøndby meldte ud, at de var blevet enige med Niels Frederiksen om at stoppe samarbejdet. På et efterfølgende pressemøde fortalte Frederiksen, hvad der havde ændret sig i løbet af søndag aften og mandag morgen.

- Jeg og CV (Carsten V. Jensen, fodbolddirektør i Brøndby, red.) har haft en løbende dialog om min situation i Brøndby, siger træneren, der i 2021 vandt mesterskabet med vestegnsklubben.

- Efter kampen i går satte vi os ned og kiggede hinanden dybt i øjnene og vendte tingene. Her fandt vi frem til, at nu var tiden kommet, hvor vores veje skulle skilles. Jeg sagde til CV: ”Jeg tror, det er ved at være nu”.

Det blev flere gange understreget, at beslutningen om at stoppe samarbejdet var gensidig. Det gentager Niels Frederiksen også over for TV 2 SPORT direkte adspurgt, om det var en fyring.

- Det har været en fælles forståelse af, at tiden er kommet. Vi har haft en løbende dialog igennem længere tid, og vi satte os sammen efter Viborg-kampen. Vi vidste, der var et naturligt punkt, nu hvor efterårssæsonen er afsluttet.

Udnævnelse af ny træner haster ikke

Carsten V. Jensen fortalte i samme ombæring, at klubben vil benytte den lange vinterpause til at finde en ny træner i ro og mag.

- Vi er ikke begyndt at kigge efter en ny træner endnu. Og det har vi ikke af respekt for Niels’ arbejde, siger han.

Brøndby overvintrer på 10.-pladsen i Superligaen.